Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ejot mājās bez apaviem, vīrietis guvis pēdu apsaldējumus

Vakar kāds vīrietis Latgalē guvis abu pēdu apsaldējumus, jo mājās ir devies bez apaviem, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Kopumā mediķi vakar snieguši palīdzību pieciem cilvēkiem ar ķermeņa atdzišanu vai apsaldējumiem.

Rīgā slimnīcā vakar nogādāta 23 gadus veca sieviete, kurai konstatēti virspusēji ķermeņa apsaldējumi, bet Vidzemē kāda 74 gadus veca sieviete ilgāku laiku atradusies neapkurinātā ēkā un viņai konstatēta ķermeņa atdzišana.

Savukārt Latgalē apsaldējumus guvuši trīs cilvēki - 21 gadu vecs vīrietis, kurš mājās pārnācis bez apaviem, kāds 62 gadus vecs vīrietis, kurš atrasts uz ielas guļam alkohola reibumā, kā arī kāds 19 gadus vecs jaunietis - viņš bijis stirpā alkohola reibumā, un domājis, ka guļ savā gultā, lai gan atradies uz ielas.

Savukārt 12 gadījumos cilvēki guvuši traumas, paslīdot un krītot uz slidenajām ietvēm un trotuāriem. Septiņi gadījumi bijuši Rīgā. Pārsvarā cilvēki krītot guvuši roku un kāju lūzumus, atsevišķos gadījumos potītes lūzumus un mugurkaula traumas. Traumas guvuši iedzīvotāji vecumā no 10 līdz 76 gadu vecumam.

Bet Rīgā kāds 37 gadus vecs vīrietis guvis smadzeņu satricinājumu un virspusējus galvas ievainojumus, jo viņam Aleksandra Čaka ielā uz galvas uzkritis ledus gabals.

Saistībā ar traumām, kas gūtas slēpošanas trasēs, reģistrēts viens gadījums - Ventspilī kāda slēpotāja no Lietuvas kritusi un guvusi galvas traumu.