Aptauja: Latvijā 49% transporta līdzekļu nav tehniskās apskates

Saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) sniegtajiem datiem portālam reitingi.lv, uz 1.novembri Latvijā reģistrēti 1 200 889 dažādi transporta līdzekļi.

Diemžēl pavisam nedaudz auto īpašnieku steidzas uz tehnisko apskati, nra.lv informēja ''Latvijas Reitingi'' pārstāve Irina Žemčugova.

Ņemot vērā to, ka nodokļi tiek apmaksāti pirms transporta līdzekļa tehniskās apskates, valsts praktiski nesaņem pusi no plānotām nodevām.

Izrādās, ka novembra sākumā tehnisko pārbaudi izgājuši tikai 611 984 transporta līdzekļu, vai 51% no reģistrētajiem transporta līdzekļiem.

Tātad praktiski puse no transporta līdzekļiem tiek ekspluatēti bez tehniskās apskates. Tas neapšaubāmi ir bīstami kā pašiem vadītājiem, tā arī citiem. Pētījuma autori gan pieļauj, ka tehniskā apskate tiek ignorēta ekonomisku apstākļu dēļ - cilvēkiem vienkārši nav naudas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.