KNAB savējo soda ar 100 latu sodu

© Kaspars Krafts

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par valsts amatpersonai noteikto aizliegumu neievērošanu piemērojis 100 latu naudas sodu savam bijušajam darbiniekam, kura pienākums bija kontrolēt, vai amatpersonas ievēro ierobežojumus.

KNAB aģentūra LETA noskaidroja, ka bijušais biroja galvenais speciālists bez iestādes vadītāja atļaujas pērn septembrī savienojis valsts amatpersonas amatu ar uzņēmuma līguma izpildi, saņemot par neatļauta amata pienākumu pildīšanu atalgojumu 12 latu apmērā.

Pārbaudes laikā KNAB konstatēja, ka speciālists noteiktos ierobežojumus pārkāpis apzināti, jo viņš iepriekš KNAB priekšniekam lūdzis atļaut savienot amatu ar pilnvarnieka amatu kādā uzņēmumā, taču tika pieņemts lēmums par atteikumu izsniegt atļauju valsts amatpersonas amata savienošanai.

Speciālista pienākumos bija pārbaužu veikšana par to, vai valsts amatpersonas ievēro tām normatīvajos aktos noteiktos ierobežojumus un aizliegumus, kā arī noformēt administratīvā pārkāpuma protokolus par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" neievērošanu.

Ņemot vērā iepriekšminēto, KNAB konstatējis, ka darbinieks pats pārkāpis likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā". Viņam par valsts amatpersonas amata savienošanas un ienākumu gūšanas ierobežojumu pārkāpšanu piemērots 100 latu naudas sods.

Svarīgākais