TV šovus nomainīs labdarība un filmas

© www.nra.lv

Ar vērienu izskanējis viens no muzikālajiem svētdienas vakaru šoviem – TV3 veidotie Koru kari, nākamajā nedēļas nogalē beigsies LNT piedāvātais Dziedošo ģimeņu šovs. To vietā turpmāk telekompānijas nolēmušas piedāvāt ASV filmas vai arī labdarības pasākumus.

Princeses un labestība

Pēc mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūras TNS Latvia datiem, skatītākā televīzija Latvijā LNT 6. decembrī sola pēdējo Dziedošo ģimeņu raidījumu, nākamajā nedēļas nogalē to nomainīs šīs sezonas skaļākā šova Latvijas princese fināla tiešraide, bet jau 20. decembrī LNT tiešraidē būs labestības akcijas Eņģeļi pār Latviju noslēguma maratons.

"Šogad LNT ēterā vairs nav plānoti jauni ikdienas raidījumi vai šovi, izņemot īpašas pārraides gada nogalē. Tad kā ierasts būs gada apskats raidījumā Top 10, jau otro gadu notiek labestības akcija Eņģeļi pār Latviju un īpašas pārraides Ziemassvētkos un Jaungadā. Protams, plānojam jaunumus, ko piedāvāt svētdienās skatītājiem pavasara sezonā, bet šobrīd lai tas vēl paliek noslēpums," Neatkarīgajai stāsta LNT pašreklāmas daļas vadītāja Ingūna Sermole.

Jaunumus nesola

Otra skatītākā televīzija TV3 turpmāk svētdienu vakaros tik ierastos Koru karus plānojusi nomainīt ar Holivudas filmām, piemēram, Katastrofa, Lieliskais četrinieks, Neiespējamā misija 3 un citām.

"Strādājam pie vairākiem projektiem, kas priecēs TV3 skatītājus vēl šajā gadā – godināsim Latvijas lepnumus, tuvojošos Ziemassvētku noskaņu mūsu mājās ienesīs Koru karu lielkoncerts, kā arī interesantus pārsteigumus sola sagādāt svētku Bez tabu raidījumi," sola TV3 sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Zandersone. Konkrētus plānus par nākotnes oriģinālraidījumiem, tostarp šoviem, TV3 neatklāj, vien norāda, ka strādā pie idejām, ar ko iepriecināt skatītājus turpmāk.

Arī labdarība

Savukārt Latvijas Televīzija (LTV), kas popularitātes ziņā aiz trešās – PBK – ierindojas ceturtajā vietā, jaunus raidījumus nav iecerējusi veidot. Vienīgā vērienīgā aktivitāte būšot pirms Ceturtās adventes – sestdien, 19. decembrī, kad sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu (LBF) tiks rīkota Ziemassvētku labdarības akcija Nepaej garām.

"Tās mērķis – veicināt sabiedrības iejūtību un atbalstu bērniem un ģimenēm, kam Latvijā šodien klājas visgrūtāk. Akcija risināsies sestdien, 19. decembrī, visas dienas garumā Rīgas Latviešu biedrības namā, un tās norisi varēs vērot tiešraidēs LTV1 ēterā. Labdarības akcija ietvers trīs atbalsta mērķus, aicinot skatītājus ziedot līdzekļus vardarbībā cietušo bērnu rehabilitācijai (pagājušajā gadā Latvijā zināmi 1397 gadījumi, kad bērni cietuši no vardarbības), audžuģimeņu atbalstam (Latvijā ir 580 bērnu, kas dzīvo audžuģimenēs, un vairāk nekā 6000 bērnu ir aizbildņu apgādībā) un bērnu invalīdu nometņu organizēšanai (LBF nākamajā vasarā rīkos 15 nometnes bērniem ar īpašām vajadzībām, katrā no tām piedalīsies 25 bērni)," atklāj LTV1 pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena.