Velga Vītola atsākusi strādāt Līgatnes dabas takās

No 1.februāra Velga Vītola oficiāli atsākusi pildīt darba pienākumus Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) apsaimniekotajās Līgatnes dabas takās, rūpējoties par zvēru labturību, aģentūru LETA informēja DAP sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Jakovļeva.

Nākotnē plānots, ka Vītola dabas takās vadīs arī ekskursijas un konsultēs dzīvnieku labturības un vides izglītības jautājumos.

Kā plānots, pagājušās nedēļas sākumā Vītola noslēdza darba līgumu ar DAP. Līgums stājies spēkā ar 1.februāri un nav terminēts, stāsta Jakovļeva.

LETA jau ziņoja, ka DAP 2012.gada decembrī pārņēma Līgatnes dabas taku apsaimniekošanu no Gaujas Nacionālā parka fonda, pārtraucot darba līgumus ar ilggadējiem zvērkopjiem, kurus darbā bija pieņēmis fonds.

Līgatnes dabas takās Vītola nostrādājusi 32 gadus, un šajā laikā viņai piedāvāts tās vadīt, taču viņa no šīs iespējas atteikusies, jo neuzskata to par savu aicinājumu. "Visvairāk es gribētu strādāt ar saviem dzīvniekiem Līgatnē," iepriekš sacīja Vītola.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.