Kals Rihardam Vāgneram un Jāzepam Vītolam veltītas jubilejas monētas

Komponistiem Rihardam Vāgneram un Jāzepam Vītolam veltītas jubilejas monētas kals Nīderlandes kaltuvē "Koninklijke Nederlandse Munt", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja publicētie paziņojumi.

Latvijas Bankas izsludinātajā konkursā par Vāgneram veltītas sudraba monētas izgatavošanu tika saņemti trīs piedāvājumi, bet uzvarēja Nīderlandes kaltuves piedāvājums. Kopējā līgumcena būs 65 200 lati bez pievienotās vērtības nodokļa.

Arī konkursā par komponistam Vītolam veltītas sudraba jubilejas monētas izgatavošanu un piegādi tika saņemti trīs piedāvājumi, un par uzvarētāju šajā konkursā tika atzīta kaltuve "Koninklijke Nederlandse Munt", kas monētu izgatavos par 37 997 latiem bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kā ziņots, Latvijas Banka šogad plānojusi laist klajā septiņas jubilejas un piemiņas monētas.

Iecerēts laist klajā trīs ievērojamām personībām veltītas monētas. Plānota komponista Vāgnera 200 gadu jubilejai veltīta monēta, komponista Vītola 150 gadu jubilejai veltīta monēta un prozaiķa un dramaturga Rūdolfa Blaumaņa daiļradei veltīta monēta.

Plānots laist klajā atjaunotā lata 20 gadu jubilejai veltītu monētu "Sudraba lasis" un tautas tradīcijām veltītu monētu jeb "Šūpuļa monētu".

Jubilejas un piemiņas monētu izlaišanas programmā 2013.gadā paredzēts laist klajā arī netradicionāla mākslinieciskā vai tehniskā risinājuma monētu un starptautiskās monētu programmas "Pasaules mazākās zelta monētas" monētu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.