Uz slidenajām ielām nopietnas traumas guvuši vismaz 29 cilvēki

Vakar visā Latvijā nopietnas traumas, krītot uz slidenām ielām, guvuši 29 cilvēki, kurus mediķi vēlāk nogādājuši slimnīcās.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola, tik daudz nopietnu traumu, kas gūtas slideno ietvju vai ielu dēļ, nav bijis nevienā janvāra dienā.

Uz slidenajām ielām traumas guvuši 14 līdz 77 gadus veci cilvēki. 23 no viņiem traumas guvuši Rigas reģionā, Latgalē - pieci, bet Zemgalē - viens. Uz slidenajām ielām traumas visbiežāk jeb 24 gadījumos guvušas sievietes, bet sešos gadījumos - arī vīrieši.

Cietušie slimnīcās nogādāti ar aizdomām par roku un kāju lūdzumiem, smadzeņu satricinājumiem, muguras traumām un locītavu mežģījumiem.

Vakar mediķi nav saņēmuši izsaukumus saistībā ar traumām, kas gūtas no ēku jumtiem krītošiem ledus gabaliem.

Tomēr vakar bijuši gadījumi, kad cilvēki guvuši apsaldējumus. Zemgalē 31 gadu veca sieviete alkohola reibumā iemigusi uz soliņa, kā rezultātā viņai konstatēti pēdu apsaldējumi un ķermeņa atdzišana. Savukārt Rīgā ir aizdomas par uz ielas nosalušu 50 gadus vecu vīrieti.

Tāpat vakar nopietnu traumu, baudot ziemas priekus, Tukuma novada Milzkalnē guvis 26 gadus vecs jaunietis, kurš, iespējams, lauzis iegurņa kaulu.

Kopumā mediķi aizvadītajā diennaktī saņēmuši 1357 izsaukumus, no kuriem 189 bijuši saistīti ar traumām.

Svarīgākais