Uz Rīgas slidenajām ielām traumas guvuši vēl 10 cilvēki; pieci salauzuši rokas

© Raitis Plauks, f64

Šodien pēc palīdzības Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas uzņemšanas nodaļā vērsušies desmit cilvēki, kuri savainojušies, pakrītot uz slidenajām ielām, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas medicīnas direktors Ivars Ūpis.

Ūpis sacīja, ka pieci cietušie salauzuši rokas, vēl viens cilvēks salauzis potīti, bet pārējie guvuši smagus sasitumus. Šīs desmit traumas gūtas rīta pusē, no plkst.6 līdz 10.

"Patlaban situācija slimnīcas uzņemšanas nodaļā ir labāka nekā no rīta, jo ledus pakusis un ielas daudzmaz notīrītas," sacīja Ūpis.

Kā ziņots, no vakardienas līdz šim rītam ar traumām, kas gūtas, pakrītot uz slidenas ielas, pie ātrās palīdzības mediķiem vērsušies septiņi cilvēki un seši no viņiem Rīgā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola pieļauj, ka sāpīgus kritienus piedzīvojuši vēl vairāki cilvēki, jo ātrā palīdzība saņem izsaukumus tikai pie tiem slideno ielu upuriem, kuri pašu spēkiem nevar aizkļūt no notikuma vietas. Viņa arī prognozē, ka tuvākajās dienās šādi gūtu traumu skaits varētu palielināties, ja saglabāsies līdzšinējie laika apstākļi.

Svarīgākais