Fizmati uz Daugavas ledus no kūdras izveidojuši fakultātes absolventu salidojuma datumu

© Roberts Urdziņš

Latvijas Universitātes (LU) Fizikas un matemātikas fakultātes studenti jeb fizmati naktī no 28.janvāra uz 29.janvāri uz Daugavas ledus posmā starp Akmens un Dzelzceļa tiltu uzbēruši no kūdras veidotu uzrakstu "Salido 27.04.", aģentūru LETA informēja LU Fizikas un matemātikas fakultātes Studentu padomes priekšsēdētāja Līga Veinberga.

Viņa norādīja, ka šādā veidā pirmoreiz atklāts datums, kad notiks Fizikas un matemātikas fakultātes absolventu salidojums. Ikviens Fizikas un matemātikas fakultātes absolvents ir gaidīts uz šo atkalredzēšanos 2013.gada 27.aprīlī.

Kā ikkatru gadu, arī šogad aprīļa beigās un maija sākumā fizmati svinēšot savas fakultātes svētkus "Fizmatdienas", kas būs jau 44. Tajās norisināsies dažādi pasākumi aptuveni nedēļas garumā, tostarp gājiens, karaokes sacensības, personību vakars, sporta diena, laivu brauciens un citi pasākumi.

Veinberga uzsvēra, ka šogad "Fizmatdienas" būs īpašas, jo pirmo reizi vairāk nekā desmit gadu laikā tās tiks atklātas ar Fizikas un matemātikas fakultātes absolventu salidojumu.

Fizikas un matemātikas fakultātē iegūtās zināšanas tās absolventi pielieto visdažādākajās nozarēs - zinātnē, pedagoģijā, uzņēmējdarbībā, politikā, mākslā un daudzās citās -, tomēr viņus visus kaut kas vieno.

"Fizmatu spēks ir vēlmē izprast apkārtējās pasaules uzbūves un darbības likumsakarības, lai tās izmantotu savā labā. Mūsdienu pasaulē bieži novērojam ačgārnu domāšanas veidu - vispirms izmantot un tad mēģināt sev un citiem iestāstīt, ka pasaule ir iekārtota šādi. Tas nekad nestrādās," norāda Fizikas un matemātikas fakultātes dekāns Leonīds Buligins.

"Salidosim un kopā mēģināsim saprast, kā mēs varam izmainīt sevi un citus," aicina dekāns.

Informācija par salidojumu atrodama portālos "www.fizmatdienas.lv" un "www.fizmati.lv".

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais