Saeimā izveido darba grupu Ķemeru viesnīcas saglabāšanai

Saeimas Pieprasījumu komisija ir izveidojusi darba grupu, kuras mērķis ir saglabāt valsts nozīmes kultūras pieminekli „Ķemeru viesnīca” un risināt kūrorta nozares attīstības problēmas valstī.

Darba grupā strādās komisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks (RP), deputāti Iveta Grigule (ZZS), Raimods Vējonis (ZZS), Inguna Rībena (Vienotība), Ingmārs Čaklais (Vienotība), Dāvis Stalts (VL-TB/LNNK) un Vitālijs Orlovs (SC).

Darba grupas pirmā sēde notiks ceturtdien, 31.janvārī.

Jau ziņots, ka 15. janvārī notikušajā Ministru kabineta sēdē valdība paziņoja, ka neuzskata par lietderīgu piedalīties Ķemeru viesnīcas nekustamo īpašumu izsolē.

Jau 1996.gadā valdība lēma, ka Ķemeru sanatoriju nav nepieciešams saglabāt valsts īpašumā, jo nevienas valsts iestādes funkciju nodrošināšanai minētais objekts nav bijis nepieciešams. Arī šobrīd neviena valsts institūcija nav paudusi nostāju, ka Ķemeru sanatorijas ēka būtu piemērota un nepieciešama kādas valsts funkcijas veikšanai. Papildus tam, valsts budžetā arī nav paredzēti līdzekļi Ķemeru viesnīcas iegādei un tās turpmākai uzturēšanai. Šādu resursu nav arī valsts akciju sabiedrībai "Valsts nekustamie īpašumi".

Ķemeru iedzīvotāju biedrības vadītājs Mārtiņš Stulpiņš pašlaik neredz arī nevienu nopietnu spēku, kas varētu palīdzēt glābt sanatoriju. Par to pārliecinājies arī vienā no Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdēm, kur bijusi «tikai tukša runāšana». Šā iemesla dēļ atteicies apmeklēt Ķemeru nākotnei veltītās nākamās Saeimas Pieprasījumu komisijas sanāksmes.

Svarīgākais