Konkursam uz jauno LTV valdi pieteikušies 45 pretendenti

Šodien, 28.janvārī, noslēdzās pieteikšanās Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) rīkotajam konkursam, kurā tiks izraudzīti trīs Latvijas Televīzijas (LTV) jaunās valdes locekļi - valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis programmu attīstības jautājumos, kā arī valdes loceklis finanšu un tehnoloģiju jautājumos. Kā informē Sanita Blomniece, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes Informācijas centra vadītāja,konkursam uz visiem trim amatiem pieteikušies 45 kandidāti.

Valdes locekļu kandidātiem izvirzītas augstas profesionālās pieredzes, izglītības, svešvalodu zināšanu un reputācijas prasības, kuru izvērtēšana ir uzticēta profesionālam un neatkarīgam personāla atlases uzņēmumam SIA "AIMS International Latvia" (Fontes).

NEPLP loceklis Gints Grūbe norāda, ka nav apstiprinājušās skeptiķu bažas par  kandidātu it kā zemo interesi vadīt LTV.

"Patlaban svarīgākais ir dot iespēju uzņēmumam Fontes veikt profesionālu kandidātu izvērtēšanu, lai atlasītu cilvēkus, kas spējīgi veikt LTV pārmaiņu vadību. Jaunā LTV valde tiks iecelta amatā ne ātrāk kā februāra beigās vai marta sākumā - pēc   kandidātu izvērtējuma un viņu tikšanās ar LTV darbiniekiem. NEPLP uz šo procesu raugās ļoti nopietni un informēs sabiedrību par nozīmīgākajiem lēmumiem," uzsver Grūbe.

Šodien pēc aplokšņu atvēršanas NEPLP izvērtēs kandidātu iesniegto dokumentu atbilstību nolikuma prasībām. Pēc tam notiks Fontes un NEPLP pārstāvju intervijas ar visiem pretendentiem. Pēc visu pretendentu uzklausīšanas NEPLP balsos par konkursa pretendentiem izvirzīšanai konkursa otrajā kārtā. Dalību otrajā kārtā varēs turpināt ne vairāk kā trīs viena amata kandidāti, kas saņēmuši augstāko novērtējumu. Otrajā kārtā Fontes veiks piemērotāko kandidātu padziļinātu izvērtējumu.

Fontes pienākums būs veikt kandidātu profesionālu un neatkarīgu izvērtēšanu saskaņā ar skaidru kritēriju sistēmu. Tiks izvērtēta kandidātu izglītība un līdzšinējā pieredze, motivācija un izpratne par sabiedrisko mediju, tā lomu demokrātiskā sabiedrībā. Tāpat uzmanība tiks pievērsta sociālajām kompetencēm (pārmaiņu vadība, līderība, komunikācijas spējas, mērķtiecība) un profesionālajām kompetencēm (zināšanas un pieredze konkrētā jomā), kā arī biznesa uzdevumu risināšanai (lai noteiktu kandidātu spēju stratēģiski risināt ar LTV lieluma organizāciju saistītas problēmas).

 Konkursa otrās kārtas pretendenti publikai taps zināmi NEPLP organizētā publiskā diskusijā, tiekoties ar LTV darbiniekiem, kas paredzēta 25.februārī.

Saskaņā ar konkursa nolikumu, kandidātu novērtēšanas rezultātus ņems vērā NEPLP, pieņemot lēmumu par LTV valdes locekļu iecelšanu.

Kā iepriekš ziņots, pretendentu izvērtēšana notiks līdz 28.februārim.

Svarīgākais