Sāksies 10.Baltijas arodbiedrību jauniešu forums

Šodien Siguldā tiks atklāts 10.Baltijas arodbiedrību jauniešu forums "Jaunieši darba tirgū krīzes apstākļos", aģentūru LETA informēja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībā (LBAS).

Forums sāksies plkst.10, un atklāšanas uzrunās dalībnieki atskatīsies uz īsu Baltijas arodbiedrību jauniešu foruma vēsturi, apspriedīs pasākuma nolikumu, mērķus un uzdevumus.

Ap plkst.10.40 foruma dalībnieki runās par Eiropas Arodbiedrību konfederācijas (ETUC) Jauniešu deklarāciju, grupu darba rezultātiem no Viseiropas Reģionālās padomes (PERC) Vasaras skolas Palangā 2009.gada jūlijā, par PERC Jauniešu komiteju un apkopojumu no starptautiskās arodbiedrību jauniešu nometnes "Ekonomiskā krīze tās ietekme uz jauniešu nodarbinātību", kas notika Grieķijā 2009.gada oktobrī.

Priekšpusdienā plkst.11.20 notiks Lietuvas, Igaunijas, Latvijas nacionālās prezentācijas, kurās varēs uzzināt par arodbiedrību jauniešu aktivitātēm starplaikā starp forumiem. Pēc tam sekos paneļdiskusija "Jaunieši darba tirgū – sociālais dialogs, problēmas un risinājumi". Tajā piedalīsies LBAS priekšsēdētāja vietnieks Egils Baldzēns, Tirdzniecības darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Maira Muceniece, Sakaru darbinieku arodbiedrības juriste Irēna Kalniņa, kā arī pārstāvji no Lietuvas un Igaunijas.

Foruma darbs turpināsies ar grupu darbu un grupu darba rezultātu sagatavošanu par tēmām - jauniešu atbalstīšana darba vietā, veidojot pozitīvu attieksmi pret darbu un valsti, jauniešu organizēšana arodbiedrību nozarēs un pirmorganizācijās, nodarbinātības veicināšana visu izglītības līmeņu jauniešiem, sociālais dialogs – koplīgumu lomas stiprināšana.

Svētdien ar grupu darba rezultātu prezentāciju un paneļdiskusiju par arodbiedrību labās prakses piemēriem forums noslēgsies.