Baltijas jūras Latvijas piekrastē sākusies ledus veidošanās

Rīgas līcī novērojams dreifējošs ledus un arī Baltijas jūras Latvijas piekrastē tas sācis veidoties, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Līdz šīs nedēļas beigām mūsu reģionā vēl saglabāsies sals, arī vējš būs lēns līdz mēreni stiprs, tādēļ ledus veidošanās process turpināsies.

Patlaban dreifējošā ledus biezums Rīgas līcī kuģu ceļā sasniedz 10 centimetru biezumu. Aizvadītajās dienās, pūšot mērenam austrumu puses vējam, dreifējošais ledus Rīgas līcī virzījās rietumu virzienā, tādēļ austrumu daļā izveidojās plaša brīva ledus josla, kurā gan intensīvi norit jauna ledus veidošanās.

Ventspils ostā dreifējošā ledus biezums ir mazāks pa pieciem centimetriem, savukārt Liepājas ostā dreifējošā ledus daudzums ir no pieciem līdz 10 centimetriem.

Igaunijas salu rajonā, kā arī Pērnavas līcī jau ir izveidojies malas ledus. Tā biezums Pērnavas līcī sasniedz pat 20 līdz 30 centimetrus, tur strādā ledlauzis. Starp Igaunijas salām ledus biezums ir 10 līdz 15 centimetri.

Jau ziņots, ka ledus gabalu dēļ kuģi Rīgas jūras līcī ir spiesti nedaudz samazināt ātrumu, taču kuģu satiksmi būtiski tas neietekmē.

Svarīgākais