43 pamestie dzīvnieki tiek pie jaunām mājām; saziedo segas un pašadītus džemperus

© F64 Photo Agency

Ziemassvētku laikā mājas atradis rekordliels skaits “Dzīvnieku pansijas Ulubele” iemītnieku - laikā no 2. decembra līdz 13. janvārim, kad Doma laukumā darbojās Minku labdarības namiņš, pie jauniem saimniekiem tika 12 kaķi un 31 suns.

Daudzi bija pamanījuši, ka viens no šī gada Ziemassvētku tirdziņa centrālajiem objektiem Doma laukumā bija mākslinieku Ingunas un Alvja Zemzaru veidotais Minku labdarības namiņš, kurā dzīvojās kaķi no Dzīvnieku pansijas Ulubele.

Ulubeles darbinieki klāsta, ka parasti mēneša laikā mājas atrod aptuveni 5 dzīvnieki, tomēr no Ziemassvētku vakara līdz 13. janvārim pie jaunām mājām tikuši 12 kaķi un 31 suns, kā arī “Dzīvnieku pansijai Ulubele” tika ziedoti gandrīz 1400 lati, ievērojami liels makulatūras daudzums un šobrīd īpaši nepieciešamās siltās segas. Kā vienu no jaukākajiem un neaizmirstamākajiem ziedojumiem Ulubeles pārstāve Zanda Radziņa min džemperīšus, kurus dzīvniekiem divu nedēļu laikā uzadījušas trīs fantastiskas kundzītes, kas atsaukušās uz aicinājumu sociālajos tīklos.

Kaut gan dzīvniekus biežāk adoptē ģimenes ar bērniem, arī no vientuļiem cilvēkiem atsaucība ir bijusi ļoti liela, stāsta Zanda Radziņa. Minku labdarības namiņa norises laikā par dzīvniekiem interesējušies arī cilvēki, kuri šobrīd nevar uzņemties dzīvnieku adopciju, bet vēlas palīdzēt patversmē nonākušajiem mīluļiem. Interesanti, ka vairākus dzīvniekus adoptējuši nevis rīdzinieki, bet ģimenes, kas atbraukušas no laukiem apskatīt pilsētu svētku laikā.

Lai gan daudzi dzīvnieki ir tikuši pie jaunām mājām, daudzi vēl mitinās patversmē un gaida savus jaunos saimniekus. Ulubeles pārstāvji norāda, ka ap Ziemassvētkiem patversmē ir “kucēnu ražas” laiks un ka aizvadītā gada beigu rekords ir 53 kucēni, kuriem patversmes darbinieki palīdzēs ne vien izaugt, bet arī atrast jaunas mājas.

Ja ir vēlme un iespēja palīdzēt, patversmes pārstāvji atgādina, ka šobrīd īpaši nepieciešami ir konservi un kārumi dzīvniekiem, pavadas, kakla siksniņas, siltas segas, palagi, vilnas džemperi, dvieļi un makulatūra. Protams, mazie mīluļi būs priecīgi ne vien par ziedojumiem, bet arī par pastaigu vai samīļošanu, tāpēc interesenti laipni aicināti apmeklēt Ulubeli un iepazīties ar mazajiem mīluļiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.