Pašvaldības paliks vienotajā atalgojuma sistēmā

Šodien Saeimas budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, galīgajā lasījumā izskatot likumprojektu par vienotu valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmu, vienojās, ka pašvaldību deputāti un darbinieki tiek saglabāti vienotajā atalgojuma sistēmā, taču viņiem būs elastīgāka mēnešalgu noteikšana, aģentūru LETA informēja komisijas deputāte Anta Rugāte (TP).

Pašvaldību darbiniekiem būs jāievēro vairāki kritēriji, tai skaitā, nosacījums, ka algu apmēram jābūt līdzvērtīgām ar valsts pārvaldē strādājošajiem. Arī deputātu atalgojumā ir noteikti stingri ierobežojumi, un tas nevarēs būs lielāks kā Ministru prezidentam.

Komisija šodien arī vienojās no likumprojekta izslēgt arī ostu darbiniekus, jo ostām ir pašām sava pašpārvalde.

Kā ziņots, iepriekš Saeimas budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti pēc vairāku stundu diskusijām vienojās, ka Latvijas Bankas prezidenta, padomes un valdes locekļu, kā arī darbinieku atlīdzība netiks iekļauta vienotā valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmā. Tāpat likums netiks attiecināts uz Saeimas deputātiem un valsts un pašvaldību uzņēmumu vadītājiem.

Kā ziņots, iecerēts, ka likums "Par vienotu valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmu" stāsies spēkā no 2010.gada 1.janvāra. Likumprojekts paredz, ka valsts un pašvaldību pārvaldē mēnešalgas nevarēs pārsniegt Ministru prezidenta mēnešalgu. Premjera alga šobrīd ir 1908 lati.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2000. gadā dzimušo Emīlu Ediju Soroku. Vīrietis 28. septembrī ap pulksten 15.50 kopā ar draugu devās uz Rīgu. Kopš tā brīža nav zināma viņa atrašanās vieta.

Svarīgākais