VID ar nākamo gadu atsāks strādāt pilnu darba nedēļu

Valsts Ieņēmumu dienests (VID) ar 2010.gadu atsāks strādāt pilnu darba nedēļu, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā.

Finanšu ministra Einara Repšes (JL) un VID vadības tikšanas laikā tika apspriesti aktuālie jautājumi par VID reorganizācijas procesu un gaidāmajiem pasākumiem. Sanāksmē VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Nelija Jezdakova informējusi ministru, ka ar 2010.gadu dienests atsāks strādāt piecas darba dienas nedēļā.

Ņemot vērā valsts pārvaldes optimizācijas pasākumus, 2009.gadā VID tika samazināts budžeta finansējums par aptuveni 40%.

Šā gada oktobrī valdībā pieņēma lēmumu 2010.gadā piešķirt papildu piecus miljonus latu dienesta kapacitātes celšanai un darbības efektīvākai nodrošināšanai, lai uzlabotu arī nodokļu iekasēšanas rādītājus, tādējādi VID atsāks strādāt pildu darba nedēļu.

"VID jāpilnveido apkalpošanas serviss, vairāk orientējoties uz klientu, nodrošinot pilnvērtīgākas konsultācijas nodokļu maksātājiem. VID atsākot strādāt pilnu darba nedēļu, dienesta vadība ir pieņēmusi pareizo lēmumu, tādējādi novēršot neērtības visiem nodokļu maksātājiem. Esošā dienesta vadība profesionāli risina problēmas, kas līdz šim tika atstātās novārtā," norāda Repše.

Savukārt Jezdakova uzsvērusi, ka ir ļoti pateicīga valdībai par izpratni un piešķirto papildu finansējumu, kas ļaus turpināt darbu ar pilnu atdevi, lai mēs varētu efektīvāk un operatīvāk palīdzēt nodokļu maksātājiem pildīt viņu saistības pret valstī arī sarežģītākos laikos.

"Tāpat esmu pateicīga arī visiem nodokļu maksātājiem par katru viņu nomaksāto latu nodokļos, it īpaši šajos grūtajos ekonomiskajos apstākļos," sacīja Jezdakova

Svarīgākais