Jūras spēki pērn izglābuši 41 cilvēku

Jūras spēku flotile, iesaistot arī aviācijas bāzes helikopterus, pagājušajā gadā izglābusi 41 cilvēku, liecina Nacionālo bruņoto spēku apkopotā informācija.

Pagājušajā gadā Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru apkalpes deviņas reizes sniedza atbalstu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam deviņu cietušo transportēšanā no reģioniem uz medicīniskās aprūpes iestādēm Rīgā.

Atrodot astoņas pazudušās personas, vairāk nekā 120 karavīru un 190 zemessargu pēc Valsts policijas un citu institūciju lūguma 24 reizes iesaistījušies pazudušu personu meklēšanā.

770 zemessargu un 170 karavīru atbalstīja sabiedriskās kārtības nodrošināšanu 182 pasākumos, bet sadarbībā ar zvejas inspektoriem veica 26 reidus jūrā.

Bruņotie spēki neitralizēja 7063 sprādzienbīstamus priekšmetus un 9681 dažāda kalibra strēlnieku munīcijas vienību, bet jūrā - 40 sprādzienbīstamus priekšmetus.

Jūras spēku flotile, iesaistot arī aviācijas bāzes helikopterus, 48 reizes iesaistījās glābšanas un meklēšanas darbos, izglābjot 41 cilvēku, bet 17 kuģiem sniedza palīdzību buksēšanā un navigācijā.

Pildot noteiktos uzdevumus valsts aizsardzības jomā, Nacionālie bruņotie spēki sniedz atbalstu civilās aizsardzības sistēmai preventīvajos un reaģēšanas pasākumos, neatliekamos ārkārtējo situāciju izraisījušo notikumu seku likvidēšanas pasākumos un glābšanas un meklēšanas darbos.