Premjers pieņem Roņa demisiju; darbs jāturpina līdz 1.martam

© f64

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) piektdien pieņēma satiksmes ministra Aivja Roņa demisiju.

Pēc tikšanās ar ministru Dombrovskis žurnālistiem sacīja, ka Ronis tupinās darbu līdz 1.martam, lai pabeigtu jau iesāktos darbus. "Ir pietiekami ilgs laiks atrast jaunu ministru līdz 1.martam," vērtēja premjers.

Kā ziņots, otrdien, 15.janvārī, Ronis paziņoja, ka viņam dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju, un, lai noņemtu spriedzi koalīcijā, viņš pieņēmis lēmumu aiziet no darba valdībā. Ministrs nesniedza sīkākus komentārus par konkrētiem iemesliem, kādēļ pieņemts šāds lēmums.

Savukārt premjers kā iemeslu satiksmes ministra demisijai minēja Roņa atbalstītos grozījumus par atalgojumu kapitālsabiedrībās. Ministrs piedāvāto algu līmeni uzskatījis par samērīgu, nepieļaujot kritiku, ka atalgojuma palielinājums bijis nesamērīgs.

Dombrovskis pieļauj, ka Roņa vietu valdībā varētu ieņemt bezpartijisks ministrs. "Pašreiz atbilstoši koalīcijas līgumam ir noteikts, ka tas ir kandidāts, par kuru kopīgi uzņemas atbildību "Vienotība" un neatkarīgo deputātu grupa. Es domāju, tas ir risinājums, pie kā varētu palikt un šajā gadījumā, visticamāk, tas ir bezpartijisks profesionālis."

Kā ziņots, izveidojot Dombrovska valdību, politisko atbildību par Roņa vadīto Satiksmes ministriju uzņēmās "Vienotība" kopā ar sešiem neatkarīgajiem deputātiem, kas aizgāja no Reformu partijas.

Tieši sarunās starp "olšteiniešiem" un "Vienotību" arī tikšot izvēlēts nākamais ministra amata kandidāts, taču interesi par vēl vienu ministra krēslu izrādījusi arī nacionālā apvienība.

Ronis kļuva par satiksmes ministru 2011.gada novembrī.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais