Kocēnos vīrietis apprecas ar irākieti

2012. gadā Kocēnu novada Dzimtsarakstu nodaļā kopumā noslēgtas 30 laulības, no tām 4 laulības reģistrētas baznīcā. Laulības noslēguši arī pilsoņi no ārzemēm – viena līgava bija no Irākas, savukārt viens līgavainis - no Slovēnijas.

Pirmajā laulībā devušies 24 vīrieši un 26 sievietes, bet otrajā - 6 vīrieši un 4 sievietes. Pērn jaunākajam līgavainim bija 19 gadu, bet vecākajam - 55 gadi, savukārt jaunākā līgava bija 20 gadu jauna, bet vecākajai līgavai bija 45 gadi, nra.lv informēja Kocēnu novada dome Sabiedrisko attiecību speciāliste Eva Eglīte.

Populārākie kāzu ceremoniju mēneši tāpat kā līdz šim ir vasaras mēneši. Dikļu pili kā laulību ceremonijas vietu iecienījuši jaunlaulātie no visas Latvijas, kā arī pārsvarā par ceremonijas norises vietu pili izvēlas gadījumos, ja kāds no jaunlaulātajiem ir ārzemju pilsonis.

Statistikas dati liecina, ka Kocēnu novadā palielinās šķirto laulību skaits. Pagājušajā gadā ir veikts 21 papildinājums novada Dzimtsarakstu laulību reģistros par laulību šķiršanu.

2012. gadā Kocēnu novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 66 jaundzimušie – 36 zēni un 30 meitenes, kas ir par 17 bērniem vairāk nekā 2011. gadā. Pērn ir reģistrēti arī dvīnīši – puika un meitene.

Populārākie vārdi 2012. gadā dzimušajām meitenēm bija Emīlija un Linda, bet zēniem – Roberts, Armands, Ralfs, Reinis, Mārtiņš un Jānis. Diezgan bieži vecāki saviem bērniem devuši retāk sastopamus vārdus - Jorens, Dominiks, Ketija, Melisa, Keita, Džeina, Kristina, Ārons, Marsela, Regnārs Renards, Kendija, Ketija, Melisa, Milana. Astoņi bērni tikuši pie diviem vārdiņiem.

Šobrīd vienreizējs pabalsts, ko Kocēnu novada dome piešķir par jaundzimušo bērnu, ir dāvanu karte Ls 20 vērtībā. Plānots, ka šogad šī summa tiks palielināta un tā būs par 40 latiem lielāka – Ls 60, kas vairs netiks izsniegta dāvanu kartes veidā, bet gan izmaksāta naudā. Lai šobrīd saņemtu pabalstu par novadā deklarētu jaundzimušo, vienam no vecākiem ir jābūt deklarētam Kocēnu novadā.

Pagājušajā gadā mūžībā aizgājuši 92 Kocēnu novada iedzīvotāji, kas ir par 2 mazāk nekā 2011. gadā.