Valsts nepiedalīsies Ķemeru sanatorijas izsolē

Ministru kabinets šodien atbalstīja Ekonomikas un Finanšu ministrijas pozīciju nepiedalīties Ķemeru sanatorijas izsolē un nepārņemt šo krāšņo objektu valsts īpašumā, vēsta Latvijas Radio.

Šāds lēmums valdībā atbalstīts vienbalsīgi un bez debatēm. Iepriekš priekšlikumu pārņemt šo īpašumu valsts pārziņā izteica Jūrmalas pilsēta, bet Saeimas Pieprasījumu komisija aicināja vērtēt šo piedāvājumu. Valdība šodien nolēma, ka valstij nav lietderīgi pārņemt Ķemeru sanatoriju. Pagaidām nav zināms ne tas, kad izsole varētu notikt, ne arī cena, par kādu Ķemeru sanatoriju piedāvās iegādāties, stāsta "Valsts nekustamie īpašumi" juridiskais direktors Ojārs Valkers: "Valsts interesēs šobrīd būtu pēc iespējas ātrāka šī īpašuma nonākšana jaunā īpašnieka rokās. Attiecīgi, zinot to, ka normatīvie akti nosaka to, ka jebkuram īpašniekam ir pienākums rūpēties par kultūras pieminekļu saglabāšanu. Tajā gadījumā, ja arī jaunajam īpašniekam rastos problēmas ar šī nekustamā īpašuma saglabāšanu, valstij saglabājas tiesības ierosināt šī īpašuma piespiedu atsavināšanu."

Latvijā

Jāņu dienā valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, nepabrīdinot saimniekus, ieradies ciemos pie populārā dziedātāja un mākslinieka Igo, viņa lolotajā Mūzikas un mākslas centrā “Ceplis”.