Prokuratūra sākusi kriminālvajāšanu pret trīs pusaudžiem par dubultslepkavību Vecmīlgrāvī

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra sākusi kriminālvajāšanu pret trīs pusaudžiem par dubultslepkavību Vecmīlgrāvī, un viņiem par šādu noziegumu maksimāli draud desmit gadi cietumā.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga aģentūrai LETA prokurora Sergeja Berlina apsūdzības būtību pagaidām nekomentēja.

Pagaidām nav zināms, kad lietu nodos tiesai.

Lai arī likums par šādu noziegumu pieaugušajiem paredz pat mūža ieslodzījumu, puišiem tas nedraud, jo brīvības atņemšanas laiks personai, kas izdarījusi noziegumu līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai, par sevišķi smagiem noziegumiem nedrīkst pārsniegt desmit gadus.

Jau ziņots, ka 2012.gada augustā kriminālpolicija aizturējusi trīs tolaik 15 līdz 16 gadus vecus jauniešus, kuri ar dažu dienu starplaiku laupīšanas nolūkā līdz nāvei nosituši divus savus paziņas, turklāt visi trīs jaunieši noziegumus pastrādājuši, ilgstoši būdami gan alkoholisko dzērienu, gan citu vielu ietekmē.

14.augustā policija saņēma informāciju, ka kādā dzīvoklī Vecmīlgrāvī atrasts nogalināts vīrietis, turklāt cietušais arī aplaupīts. Tajā pašā dienā kriminālpolicija par šī nozieguma izdarīšanu aizturēja trīs pusaudžus.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka pirms pāris dienām jaunieši ir lietojuši alkoholu, pīpējuši sintētisko marihuānu un nosituši vienu no saviem draugiem, kurš arī ir ticis aplaupīts. Sava drauga līķi trijotne bija paslēpusi Vecmīlgrāvja mežā.

Noslepkavotie bija 19 un 52 gadus veci vīrieši.

Pusaudži nākuši no "normālām ģimenēm", lai gan pirms tam bija nonākuši policijas redzeslokā par sīkām zādzībām un dažādu vielu lietošanu, kuras gan neatradās aizliegto vielu sarakstā.

Aizturētie ir Vecmīlgrāvja iedzīvotāji un ar noslepkavotajiem iepriekš bija pazīstami.

Svarīgākais