Koalīcijas partneri izvairīgi par satiksmes ministra Roņa iespējamo demisiju

Koalīcijas partneri izvairīgi atbild uz jautājumiem par satiksmes ministra Aivja Roņa iespējamo demisiju, lai gan Reformu partijas (RP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis esot saņēmis pastarpinātu informāciju par iespējamo Roņa demisiju, bet ar pašu ministru viņš par šo tēmu neesot runājis.

Portāls "pietiek.com" šodien ziņo, ka Ronis nolēmis drīzumā demisionēt un par šo savu nodomu aizvadītās nedēļas sākumā ir informējis Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V).

Vaicāts, vai viņš var apstiprināt informāciju par ministra demisijas plāniem, Vjačeslavs Dombrovskis aģentūrai LETA skaidroja, ka tas ir jāprasa pašam Ronim.

Ministrs RP frakcijas priekšsēdētājam personīgi neko neesot sacījis, taču informāciju par satiksmes ministra iespējamo demisiju Vjačeslavs Dombrovskis nesen saņēmis pastarpināti.

Savukārt premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke, vaicāts par šo lietu, aģentūrai LETA pavēstīja, ka līdz dienas beigām Ministru prezidenta birojā no ministra nekādu "[iesniegumu] neesam saņēmuši".

Tomēr Panke piebilda, ka pirms nedēļas premjers tikās ar Roni, taču viņš neesot informēts par sarunas saturu.

Tāpat Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins aģentūrai LETA pauda, ka šorīt tikšanās laikā ar Roni par šādiem plāniem neesot runāts.

"Pietiek.com" ziņo, ka premjers Roni pierunājis amatā palikt līdz februāra beigām.

Kā ziņots, izveidojot Valda Dombrovska valdību, politisko atbildību par Roņa vadīto SM uzņēmās "Vienotība" kopā ar sešiem neatkarīgajiem deputātiem, kas aizgāja no RP.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais