Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Ugunsdzēsēji Jaunmārupē svētdien mēģinājuši izglābt stārķi

13.janvārī, Mārupes novada Jaunmārupē ugunsdzēsēji mēģināja izglābt stārķi, kurš atradies uz kādas mājas jumta, tomēr stārķim izdevies aizlidot.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere, izsaukums tika saņemts 14.janvārī ap plkst.10.31. VUGD zvanīja satraukti iedzīvotāji, kas baidījās, ka stārķis varētu nosalt.

Kamēr ugunsdzēsēji glābēji kāpa uz jumta, stārķis aizlidoja uz ligzdu. Glābēji sekoja un mēģināja putnu noķert, taču arī šoreiz putnam izdevās aizlidot.

Savukārt sestdien iedzīvotāji lūdza palīdzēt gulbim Vakarbuļlos, kurš atradās apmēram piecu metru attālumā upē no krasta un bija vārgs. Glābēji viņu iznesa krastā un nodeva Rīgas pašvaldības policistiem, kuri to nogādāja veterinārajā klīnikā.

Aukstajā laikā par iesalušiem putniem VUGD gandrīz ik dienu saņem informāciju, taču, ja putns ir vesels un spēcīgs, tad iesalšana nedraud. Piemēram, svētdien glābēji Liepājā devās uz dīķi, kur iedzīvotāji bija satraukušies par iesalušu gulbi. Putns, ieraugot cilvēkus, kuri viņam tuvojas, aizlidoja prom.