Trīs Satiksmes ministrijas darbinieki dodas uz Maskavu saskaitīt galdu, krēslu un datoru

Trīs Satiksmes ministrijas (SM) valsts amatpersonas devušās vairāku dienu komandējumā uz Maskavu, lai saskaitītu pāris pamatlīdzekļu, šovakar vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums “de facto”.

Kamēr valsts sekretārs Anrijs Matīss devies atvaļinājumā, SM tapa rīkojums par komandējumu. Uz Maskavu devās Administratīvā departamenta direktore Iveta Turauska, Iekšējā audita nodaļas vadītāja Dace Kurša un Grāmatvedības nodaļas vadītāja Laila Langermane Grāve, ziņo raidījums.

Kā uzsver “de facto”, no Rīgas uz Maskavu ir seši reisi dienā, tomēr sievietes šo iespēju neesot izmantojušas, Maskavā pavadot trīs dienas. Pēc raidījuma rīcībā esošās informācijas, kopējie tēriņi lēšami ap Ls 2343,36, tajā skaitā aviobiļetes maksājušas Ls 916,86, bet viesnīca - Ls 1138,50.

Trīs dienas pamatlīdzekļu - galda, krēsla, datora - saskaitīšanai esot bijušas nepieciešamas, jo, "ja skaita, ka es aizbraucu pirmās dienas vakarā, tad pirmā diena neskaitās, un vakar visu dienu pavadījām (pildot darba pienākumus),” raidījumam skaidrojusi Kurša.

Ārējie normatīvie akti paredz, ka inventarizācija jāveic pārskata sagatavošanas gadījumā un ārkārtas situācijās, savukārt SM papildu nolemts, ka šis process jāveic arī tad, ja kāds cilvēks otram nodod pamatlīdzekļus, par kuriem iepriekš bijis atbildīgs.

Valsts kontroliere Inguna Sudraba “de facto” norādījusi: "Redzot, ka ir situācija, kurā jau tas kļūst ekonomiski nepamatoti, var iekšējās kārtības precizēt, lai ar līdzekļiem rīkotos racionāli".

Svarīgākais