Latvijā ienāks 15 jauni investīciju projekti, tiks radītas 1300 jaunas darba vietas

© F64

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ziņoja, ka 2012.gadā 15 uzņēmumi ir pieņēmuši pozitīvu lēmumu īstenot plānotos investīciju projektus vai paplašināt esošos projektus Latvijā. Šiem projektiem īstenojoties, tiks radītas gandrīz 1300 jaunas darba vietas, kas ir par 30% vairāk nekā pagājušā gadā.

Vairāki Skandināvu investori ir ieguldījuši dalīto un finanšu pakalpojumu centru projektos, ir arī investori no ASV, Krievijas, Vācijas, kuri Latvijā plāno attīstīt IT un ražošanas projektus. Projektiem īstenojoties, investīcijas sagaidāmas gandrīz 30 milj. EUR apmērā.

Investīciju koordinācijas padomes sēdē tika ziņots par atbalsta programmas "Atbalsts jaunu darba vietu radīšanai" ieviešanas gaitu un turpmāko attīstību, kur tika nolemts, nepieciešamības gadījumā piešķirt papildus finansējumu šai aktivitātei. Šobrīd pieejamais finansējums nav pietiekams visu investīciju projektu atbalstam, tādējādi radot ievērojamu jaunradīto darba vietu skaitu.

Tika apspriesti problēmjautājumi, kas apgrūtina projekta SIA "Biolitec" ieviešanu - būvniecības regulējums un pašvaldības darbs ražotnes paplašināšanā Līvānu pilsētā, kā arī noteikti uzdevumi īstermiņa un ilgtermiņa risinājumu sagatavošanai būvniecības regulējuma uzlabošanai.

Padomes sēdē arī tika iezīmēti izskatāmie jautājumi nākošajai Padomes darba kārtībai, kā piemēram, par darba spēka pieejamību un kvalifikāciju, kā arī problēmjautājumiem.

Latvijā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izsludinājusi iepirkumu par Biķernieku kompleksās sporta bāzes tuneļa pārbūvi un būvju demontāžu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Svarīgākais