Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā

Miljonāri Plauži applūdina kaimiņu dzīvokļus

© F64 Photo Agency

Ūdensvada avārijas dēļ, kas notikusi nekustamo īpašumu uzņēmēju Baibas un Alda Plaužu dzīvoklī, pamatīgi cietuši arī citu iemītnieku mitekļi. Dzīvokļu īpašnieku pārstāvji apgalvo, ka dara visu, lai zaudējumi tiktu atlīdzināti.

Citās domās ir mājas iemītnieki, kuri grasās Plaužus sūdzēt tiesā.

Par atvainošanos nedomā

Miljonāriem Aldim Plaudim un Baibai Plaudei citu īpašumu starpā pieder arī dzīvoklis Rīgā, Indrānu ielā 12, mansarda stāvā. «Lielāko daļu mājas viņi jau pirms vairākiem gadiem izpārdeva, taču šo mansarda dzīvokli paturēja sev,» »VZ« informēja kāds mājas iedzīvotājs, kurš nevēlējās publiskot savu vārdu. «Visus šos gadus mājas apsaimniekošanu imitēja Aldim Plaudim un viņa meitai, kas tagad vīra uzvārdā saucas Līga Uzkalne, piederošā SIA «Vestabalt». Beigu beigās iedzīvotājiem šī naudas plēšana apnika, un viņi apsaimniekošanu pārņēma pašu rokās,» priekšvēsturi izklāsta avots.

«Savā dzīvoklī Plauži acīmredzot turpināja saimniekot, kā nu ieraduši, un šonedēļ pa nakti pamatīgi noplūdināja zem sava dzīvokļa esošos– gan 3., gan 2.stāva dzīvokli. Protams, tā var gadīties katram, un arī miljonāriem, taču neviens nevar aizliegt savā dzīvoklī ielikt vislētākās caurules un sanitārtehniku, bet interesanti bija tas, ka ģimenīte sākumā neizrādīja ne mazāko interesi par viņu applūdinātajiem kaimiņiem– protams, arī par kaut kādu nepieciešamību atvainoties miljonāri nebija pat dzirdējuši,» sašutuši ir iedzīvotāji, kuri gatavojas tiesāties.

Nesaprot, par ko jātiesājas

Līga Uzkalne, ar kuru izdevās sazināties »VZ«, apstiprināja, ka 11.decembrī plīsusi ēkas ūdens cirkulācijas caurule– stāvvads. Pēc negadījuma nekavējoši tikusi iesaistīta apdrošināšanas kompānija, lai pēc iespējas ātrāk tiktu atlīdzināti radītie zaudējumi. «Jau 12.decembrī L.Lapsas k-gam un V.Vītola k-gam tika nosūtīta vēstule no īpašniekiem ar lūgumu iesniegt radīto zaudējumu sarakstu, fotofiksāciju, kā arī ļaut apdrošināšanas kompānijai apsekot dzīvokļus dabā. Dzīvokļus nebija iespējams apsekot, un atbilde uz sūtīto lūgumu nav saņemta līdz pat šai dienai. Pielikumā vēstule ar aicinājumu Lapsas k-gam iesniegt zaudējumu sarakstu un rast iespēju kopā ar apdrošināšanas kompānijas pārstāvjiem apsekot viņa dzīvokli,» ar e-pasta starpniecību »VZ« informēja Uzkalne. «Nesaprotu, par ko kungi ir gatavi tiesāties, ja nav zināmi radītie bojājumi un no viņu puses nav izdarītas sākotnējās darbības, lai fiksētu radīto zaudējumu apjomu, ļaut par to pārliecināties apdrošināšanas kompānijas pārstāvim, ko jebkurš vienkāršs dzīvokļu īpašnieks vai īrnieks izdara uzreiz pēc bojājumu rašanās, lai risinātu jautājumu pēc būtības un saņemtu kompensāciju. No savas puses dzīvokļu īpašnieki ir izdarījuši visu, lai novērstu radītos zaudējumus,» ir pārliecināta Uzkalne.

Juridiskie līkloči

Iedzīvotāji gan pauž, ka reakcija no Plaužu puses bijusi manāma tikai pēc tiesas darbu pieminēšanas. «Tikai tad, kad iedzīvotāji sākuši runāt par vēršanos tiesā, Plaužu ģimene sarosījusies, taču īpatnā veidā, proti, e-pastā paziņojot, ka viņi pa dienu (kad visi normāli cilvēki ir darbā) esot atsūtījuši uz applūdinātajiem dzīvokļiem kādu «tehnisko cilvēku», bet tas nevienu neesot sastapis. Kad viņiem tika aizrādīts, ka nāksies vien pašiem ierasties, lai parakstītu aktu par nodarītajiem zaudējumiem, Baiba Plaude paziņoja– tā nu nebūšot vis, viņa atsūtīšot kādu cilvēku. Uz jautājumu, vai cilvēkam būs pilnvara, lai Plaužu vietā parakstītu aktu utt., Baiba Plaude, kas it kā ir advokāte, izrādījās neviltoti pārsteigta un paziņoja, ka tādā gadījumā nākšoties kādu laiku pagaidīt. Interesanti, bet jau pēc dažām stundām parādījās kāds cits advokāts, kas Plaužu vārdā paziņoja, ka gribot ar fotoaparātu ierasties applūdinātajos dzīvokļos un tur pafotografēt. Pašlaik pret Plaužiem tiek gatavots pieteikums tiesai,» »VZ« informēja iedzīvotāji.

Īsi pirms žurnāla nodošanas tipogrāfijā »VZ« izdevās sazināties arī ar vienu no cietušā dzīvokļa īpašniekiem, pazīstamo žurnālistu Lato Lapsu, kurš oficiāli paziņoja, ka nekādu vēstuli no Plaužiem nav saņēmis, tāpēc tiesāšanās, visticamāk, ir neizbēgama.