Streipuļojot pa daudzstāvu nama kāpnēm, vīrietis lauzis roku, kāju un guvis smadzeņu satricinājumu

Vakar Kurzemē kāds 61 gadu vecs iereibis vīrietis, kāpjot pa daudzstāvu nama kāpnēm no ceturtā līdz pirmajam stāvam, vairākkārt kritis, gūstot smadzeņu satricinājumu un salaužot roku un kāju, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Tikmēr vakar Vidzemē, strādājot mežā, 21 gadus vecam vīrietim uzkritis koks. Viņš nogādāts slimnīcā ar sejas kaula lūzumiem.

Vakar mediķu palīdzība bijusi nepieciešama arī kādam bērnam, kurš applaucējies ar karstu šķidrumu. Šoreiz NMPD brigāde steidzās palīdzēt gadu un četrus mēnešus vecam puisītim, kurš sev virsū no galda uzrāva krūzi ar karstu tēju.

Palīdzība bijusi nepieciešama arī vairākiem cilvēkiem Rīgā, kuri savainojušies, pakrītot uz slidenas ielas vai ietves. Savukārt Latgalē reģistrēts arī kāds ķermeņa atdzišanas gadījums. Tur neapkurinātā mājā bija iemigusi 77 gadus veca sieviete. Viņa tika nogādāta slimnīcā ne tikai ar hipotermiju, bet arī pēdu apsaldējumiem.

Kopumā pagājušajā diennaktī neatliekamās palīdzības mediķi saņēmuši 1246 izsaukumus, no tiem 150 saistīti ar dažādām traumām.

Svarīgākais