Sniega dēļ pa galvenajiem ceļiem apgrūtināta braukšana vietām Vidzemē un Latgalē

Sniega dēļ vietām Vidzemē un Latgalē apgrūtināta braukšana par valsts nozīmes autoceļiem, liecina ceļu uzturētāju "Latvijas valsts ceļi" (LVC) operatīvā informācija.

Braukšanas apstākļi apgrūtināti uz autoceļiem Nīcgale-Daugavpils un Daugavpils-Krāslava, kā arī Špoģi-Daugavpils un Daugavpils-Medumi, kur nedaudz snieg.

Tāpat sniega dēļ apgrūtināta braukšana pa autoceļiem Smiltene-Gulbene un Madona-Gulbene.

Applūdis autoceļš Baltezers-Āņi-Lapmeži posmā no 1. līdz 5.kilometram - no tilta pār Gaujas-Baltezera kanālam līdz Garkalnei. Lai apbrauktu notikuma vietu, satiksmes dalībniekiem iesaka izmantot apbraucamos ceļus.

Pa reģionālajiem ceļiem braukšana apgrūtināta Daugavpils, Gulbenes, Ogres, Preiļu un Valkas apkaimēs.

Savukārt pa vietējiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi joprojām ir visā Latvijā, izņemot Kurzemi. Šo ceļu brauktuves ir ledainas. Uz šo ceļu brauktuvēm izveidojusies stipra atkala, kas būtiski pasliktina transportlīdzekļu vadāmību. Uzturēšanas darbu gaitā notiek tikai bīstamo ceļa posmu pretslīdes apstrāde.

LVC brīdina, ka atkušņa un nokrišņu laikā uz autoceļiem pastiprināti veidojas apledojums, tāpēc autovadītāji tiek aicināti izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Svarīgākais