Apledojuma dēļ daudzviet apgrūtināti braukšanas apstākļi

Pazeminoties gaisa temperatūrai un brīžiem līņājot lietum, šorīt uz Latvijas galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem daudzviet veidojas apledojums, apgrūtinot braukšanas apstākļus, aģentūru LETA informēja ceļu uzturētāji "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šorīt pa valsts galvenajiem autoceļiem sliktākie braukšanas apstākļi ir Latgalē. Pašlaik apgrūtināti braukšanas apstākļi ir faktiski pa visiem valsts galvenajiem autoceļiem Latgalē, pa Vidzemes šoseju no Virešiem līdz Igaunijas robežai, pa Valmieras šoseju no Stalbes līdz Strenčiem, pa Ventspils šoseju no Usmas līdz Ventspilij un pa Liepājas - Rucavas šoseju.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Balvu, Daugavpils, Jēkabpils, Liepājas, Limbažu, Ludzas, Rēzeknes, Tukuma, Valmieras un Ventspils apkaimēs. Tur auto ceļi apledo, tāpēc brauktuves tiekot kaisītas.

Pa vietējiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi joprojām ir visā Latvijā, izņemot Kurzemi. Šo ceļu brauktuves ir ledainas. Pašreiz uz brauktuvēm izveidojusies stipra atkala, kas būtiski pasliktina transportlīdzekļu vadāmību. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek tikai bīstamo ceļa posmu pretslīdes apstrāde.

LVC brīdina, ka atkušņa un nokrišņu laikā uz autoceļiem pastiprināti veidojas apledojums, tāpēc autovadītāji tiek aicināti izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Svarīgākais