Daugavā pie Daugavpils ūdens līmenis paaugstinājies par pusmetru

Pēdējās dienās, kopš iestājies atkusnis, Daugavā Daugavpils apkaimē ūdens līmenis cēlies par 61 centimetru un šodien sasniedzis 3,31 metra atzīmi.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Daugavpils domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskuls, ūdens līmeņa celšanos Daugavā lielā mērā ietekmējis gan atkusnis, gan arī no Baltkrievijas, kur laiks kļuvis siltāks, ieplūstošās ūdens masas.

Patlaban ir veikti visi nepieciešamie darbi, un visi atbildīgie dienesti ir gatavi rīcībai. Atbildīgie speciālisti nepārtraukti seko situācijai upē.

Neskatoties uz šim gadalaikam neraksturīgi lielo ūdens līmeņa celšanos Daugavā, tas joprojām ir zem vidējā un pilsētai nerada nekādus draudus, uzsvēra Ruskuls.

Tā kā jau šīs nedēļas beigās tiek prognozēta gaisa temperatūras pazemināšanās, civilās aizsardzības speciālists pieļāva, ka jau tuvākajās dienās ūdens līmeņa celšanās Daugavā varētu mitēties.

Pilsētai kritiskais ūdens līmenis Daugavā ir virs 7,5 metriem.

Pārsteigti par šādu ūdens līmeņa celšanos, kad janvārī applūst Daugavai tuvumā esošās zemes platības, ir arī Daugavpils novada iedzīvotāji un speciālisti, kas šādu situāciju neatminas kopš pagājušā gadsimta 50.gadiem.