Pūrē izveidots Šokolādes muzejs

Šokolādes trifeļu ražotāja SIA "Pure Chocolate" līdzīpašnieki Aivars un Pēteris Žimanti nodibinājuši jaunu uzņēmumu SIA "Šokolādes muzejs", liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu, un tas reģistrēts Tukuma novada Pūres pagastā. Žimantiem katram pieder 50% uzņēmuma kapitāldaļu.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" atzina Pēteris Žimants, Šokolādes muzejs izveidots ar mērķi popularizēt uzņēmuma produkciju un tas atradīsies pašreizējā "Pure Chocolate" administrācijas ēkā.

"Jau iepriekš interese par produkciju bija tik liela, ka nolēmām atdalīt ekskursijas uzņēmumā kā atsevišķu biznesu. Pērn ražotni apmeklēja ap 7000 interesentu, un plānojam, ka pēc muzeja atvēršanas februārī šis rādītājs teju divkāršosies. Tiks organizēta ekspozīcija par uzņēmuma vēsturi, notiks ekskursijas, trifeļu degustācijas, kā arī būs iespēja pašiem veidot šokolādes konfektes," sacīja Žimants.

Viņš arī norādīja, ka Šokolādes muzejs varētu būt veiksmīgs projekts potenciālo klientu piesaistei, jo uzņēmumā strādās "spēcīga mārketinga komanda trīs cilvēku sastāvā".

Tāpat viņš sacīja, ka februāra nogalē tiks likti pamati jaunajai ražotnei, kuras nodošana ekspluatācijā plānota jau šī gada septembrī.

"Jaunajā rūpnīcā ieguldījām nedaudz vairāk nekā divus miljonus latu, no kuriem daļa ir Eiropas Savienības līdzfinansējums, daļa - pašu līdzekļi. Plānotā jauda būs trīs reizes lielāka nekā patlaban, sasniedzot 50 tonnas trifeļu mēnesī," atzina uzņēmējs.

Viņš arī norādīja, ka produkcijas noiets apmēram 80% apjomā plānots eksporta tirgos Eiropā, kā arī Japānā un Austrālijā, kur pērn izdevies "veiksmīgi nostabilizēties".

Kā ziņots, "Pure Chocolate" apgrozījums 2011.gadā pieaudzis par 27,9%, liecina "Firmas.lv" informācija. 2010.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 684 281 lats, bet 2011.gadā - 875 491 lats. 2011.gadā "Pure Chocolate" strādāja ar 125 492 latu peļņu salīdzinājumā ar 5277 latu zaudējumiem 2010.gadā.

"Pure Chocolate" dibināta 2007.gadā. Galvenie uzņēmuma produkti ir trifeļu konfektes, kas izgatavotas no Beļģijas tumšās un piena šokolādes, pildījumam un dekorējumam izmantojot vietējās izejvielas.

Uzņēmuma īpašnieki ir Pēteris Žimants (37,70% kapitāldaļu), Aivars Žimants (35,59%), Līga Žimante (23,92%) un Ainārs Bērziņš (2,79%).

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais