KNAB lūdz apsūdzēt bijušo NBS amatpersonu un ģimenes ārstu par naudas izkrāpšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Nacionālo bruņoto spēku (NBS) amatpersonu un ģimenes ārstu par naudas izkrāpšanu saistībā ar invaliditātes piešķiršanu NBS amatpersonām.

KNAB izmeklētājs uzskata, ka bijušais NBS darbinieks, izmantojot savas zināšanas, pēc iepriekšējas vienošanās ar kādu ģimenes ārstu ar viltu izkrāpuši naudu, radot priekšstatu, ka viņi varētu ietekmēt NBS amatpersonu atvaļināšanas iemeslu, lai saņemtu noteikto kompensāciju saistībā ar iegūto invaliditāti, aģentūru LETA informēja KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā iegūti pietiekami pierādījumi trim epizodēm, konstatējot, ka laikā no 2009. līdz 2010.gadam bijušais NBS darbinieks izkrāpa kopumā 6820 latu, bet ģimenes ārsts - 540 latu apmērā.

Krimināllietas gaitā KNAB sadarbojies ar Aizsardzības ministriju.

2010.gada jūlijā sāktā lieta nodota Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai

Latvijā

Ieinteresētības un degsmes trūkums politiķos steidzamā kārtā meklēt efektīvus risinājumus, kā slēgt mūsu valsts austrumu robežu nelikumīgajiem šķērsot tīkotājiem, vedina domāt, ka arī vismaz tuvākajā laikā asa sižeta filmu cienīgās tā dēvēto migrantu tvarstīšanas tā arī turpināsies. Šo nejēdzību izbeigt var tikai vienā veidā – cieši noslēgt austrumu robežu.

Svarīgākais