Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Populārākā jaungada apņemšanās - apgūt jaunas zināšanas un prasmes

Tirdzniecības centrs Galleria Riga pirms Jaungada svinībām veica aptauju, lai noskaidrotu kādas apņemšanās un rituāli ir populārākie, jauno gadu sagaidot. Rezultāti liecina, ka vairākums 2013. gadā ir apņēmušies apgūt jaunas zināšanas un prasmes, kā arī doties sen kārotā ceļojumā, savukārt 12% cer, ka tieši 2013.gadā satiks savu otro pusīti.

Tirdzniecības centrs Galleria Riga veica aptauju, lai noskaidrotu populārākās Jaunā gada apņemšanās jeb to, ko iecerēts paveikt 2013. gadā. Lielākā daļa respondentu (18%) atzina, ka plāno apgūt jaunas zināšanas un prasmes, bet 15% ir izlēmuši noteikti doties sen kārotā ceļojumā. Savukārt 16% aptaujāto ir iecerējuši uzlabot savu sportisko formu, bet 14% plāno vairāk pievērsties ģimenes dzīvei. 13% respondentu būtisks ir darba jautājums un ir vēlme pakāpties pa karjeras kāpnēm. 12% cer, ka 2013.gadā sastaps savu otro pusīti. Savukārt 6% plāno atbrīvoties no netikumiem - atmest smēķēšanu un lietot mazāk alkoholu.

Galleria Riga aptaujas dati liecina, ka lielākā daļa (45%) atceras savu 2012. gada apņemšanos, tomēr tikai 13% respondentu atzina, ka to pilnībā īstenojuši. Vairumam apņemšanos ir izdevies izpildīt daļēji (35%), bet 17% tas tomēr nav izdevies. Ir arī ļoti daudz tādu cilvēku, kuriem 2012. gadā nebija apņemšanās - 35%.