Bez elektroapgādes palikuši vairāk nekā 1000 klientu

Patlaban elektroapgādes traucējumi konstatēti Ogrē, Jūrmalas - Ķekavas elektrolīnijā un Piejūras reģionā - Carnikavā un Garciemā, kā rezultātā bez elektrības ir arī klienti Vecāķos un Vecmīlgrāvī, aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Šovakar plkst.17.21 avārijas atslēgumi reģistrēti 365 vietās, liecina AS "Latvenergo" mājaslapā pieejamā informācija. Visvairāk - 238 - to ir teritorijā ap Rīgu.

Elektroapgādes traucējumi Vecāķos, Vecmīlgrāvī ir saistīti ar avārijas atslēgumiem Piejūras reģiona - Carnikavas un Garciema - elektrolīnijās, kur patlaban strādā operatīvās brigādes iespējami ātrākai bojājumu lokalizācijai un elektroapgādes atjaunošanai vairāk nekā 1000 klientiem, informēja Bidere. "Bojājumu skaits nav liels, taču, tā kā Latvijā elektrolīnijas ir ļoti garas, šī specifika rada avārijas atslēgumus brīžiem pāris tūkstošiem klientu. Ņemot vērā bojājumu mazo skaitu un darbinieku operatīvo reakciju, līdz šim elektroapgādes atjaunošanas darbs noritējuši veiksmīgi."

Šodien un brīvdienās, lai iedzīvotāji netraucēti varētu pavadīt svētkus, un laika apstākļu ietekmē, kad veidojas apsarmojums elektroiekārtās, kas var izraisīt iespējamus elektroapgādes traucējumus, AS "Sadales tīkls" brigādes ir nepārtrauktā darba gatavībā, dienas laikā sekojot līdzi situācijai. Krasi mainoties klimatam, līdzīgi kā uz dzīvojamo māju ārsienām, arī elektroiekārtās un uz tām veidojas apsarmojums, kuru var novērst tikai mehāniski. Dienas laikā ir novērsti traucējumi Kurzemes reģionā - Saldus, Kuldīgas, Tukuma pusē, arī Zemgalē (Dobele, Jelgava), skaidroja "Latvenergo" preses sekretāre.

Latvijā

Latvija plāno aicināt vienu no pasaulē lielākajiem straumēšanas servisiem "Netflix" veidot reģionālo biroju Rīgā, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).