Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Ziemassvētku dievkalpojumi Latvijas dievnamos

© Nora Krevneva

Ne vien Ziemassvētku vakarā – 24.decembrī, bet arī pirmajos un otrajos Ziemassvētkos Latvijas dievnamos kā lielās, tā mazās pilsētās un pagastos notiks svētku dievkalpojumi. Pirmdienas, 24.decembra vakarā, baznīcās notiks Ziemassvētku vigīlijas Mise, kas ievada Kristus dzimšanas svētkus.

Pusnaktī vai rītausmā tiks svinēta Ganiņu Mise, atceroties Betlēmes ganus, kas pirmie aizsteidzās pie jaundzimušā Pestītāja. Savukārt 25.decembrī, Ziemassvētku dienā, būs galvenā svētku Mise, informē Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centrs.

Rīgas arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs šī gada Ziemassvētkos vadīs dievkalpojumus Rīgas Sv.Jēkaba katedrālē – 24.decembrī plkst.18:00, 25.decembrī plkst.11:00 un 26.decembrī, plkst. 11:00. 25.decembrī arhibīskaps arī apmeklēs Iļģuciema sieviešu cietumu, kur plkst. 14:00 svinēs Ziemassvētku Svēto Misi.

Lai neapjuktu plašajā klāstā, atrastu sev piemērotāko un tuvāko baznīcu, kā arī noskaidrotu, cikos tieši sākas dievkalpojums, BNN piedāvā iepazīties ar lielāko konfesiju interneta vietņu adresēm.

Tā, piemēram, katoļticīgie sev interesējošo informāciju var atrast mājaslapā http://www.katolis.lv/main.php?parent=4424. Izvēloties sev tuvāko diacēzi, atrodama plašāka informācija par dievkalpojumu norises laikiem un vietām Latvijas katoļu baznīcās. Evaņģēliski luteriskās baznīcas oficiālā interneta vietne ir lelb.lv, bet baptistiem – www.lbds.lv.