Otrajos Ziemassvētkos notiks Ziemas balle Brīvdabas muzejā

Ziemassvētku izskaņā, trešdien, 26.decembrī, no plkst. 17.00 līdz 21.00 Brīvdabas muzejs aicina izbaudīt mierīgu vakaru ģimenes un draugu lokā, baudot gaismu rotaļas uz muzeja ēkām.

Kad Ziemassvētki ģimenes lokā aizvadīti, ziemeļnieciski noskaņotus muzeja apmeklētājus, radus un draugus no tuvienes un tālienes gaida Brīvdabas muzeja tradicionālā Ziemas balle, karsti dzērieni un lukturīšu izgaismotas ēkas un takas ziemas vakarā.

No 17.00 līdz 21.00 aicinām izbaudīt gaismu rotaļas uz muzeja ēkām Kurzemes sēta, Vidzemes sētā, kā arī izgaismotās Usmas un Bornes baznīcas.

No17.30 līdz 18.30 pie Vidzemes estrādes ar dziesmām un rotaļām priecēs folkloras kopa "Dandari", bet no 19.00 Priedes krogā kājas izlocīt aicinās "Hāgenskalna muzikanti".

Ģērbsimies silti un gada izskaņā tiksimies ziemas pasakā!

Svētku laikā Usmas baznīcas Berģu draudze aicina uz Ziemassvētku svētvakara dievkalpojumu 24.decembrī plkst.18.00 un Ziemassvētku rīta dievkalpojumu 25.decembrī plkst.10.00.

Muzeja darba laiks svētku dienās: 24.decembrī un 25.decembrī apskatei pieejama muzeja teritorija un Kurzemes zemnieka sēta. 31.decembrī un 1.janvārī muzeja ekspozīcijas ēkas būs slēgtas, taču teritorija būs pieejama apskatei. Ekskursijas gida pavadībā svētku dienās jāpiesaka 5 dienas iepriekš.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)