Gadu mijā 80 novados tiks demonstrēta Latvijā ražotu animācijas filmu programma

Ziemassvētku laikā un jaunā gada sākumā visā Latvijā, 80 novados, tiks demonstrēta Latvijā ražotu animācijas filmu programma Multenītes sniegā.

Programmā iekļautas studiju Atom Art, Animācijas Brigādes, Jura Podnieka studijas un Dauka animācijas filmiņas.

Šī programma ar iepriecinošiem apmeklējuma rādītājiem, jau ir demonstrēta 26 Kinopunktos visā Latvijā, līdz ar to kinodemonstrēšanas tīkls tiek paplašināts, lai katrā novadā būtu pieejams Latvijā ražots kino. Tas ir arī projekta galvenais mērķis - apzināt katra Latvijas novada kinodemonstrēšanas iespējas un auditorijas intereses. Daudzos novados kino uz lielā ekrāna tiks demonstrēts pirmo reizi pēc vairāku gadu pārtraukuma, un ja seanss noritēs veiksmīgi, arī turpmāk šajās vietās tiks plānota Latvijā ražotu filmu demonstrēšana. Animācijas filmu programma šim nolūkam izvēlēta, jo ģimenes filmas un multenītes ir vispieprasītākais žanrs Latvijas novados, kā arī tematiski iekļaujas svētku laika pasākumu programmā.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)