Policija svētku dienās īpašu uzmanību pievērsīs ceļu satiksmes uzraudzībai

© f64

Valsts policija (VP) svētku dienās strādās pastiprinātā režīmā, īpašu uzmanību pievēršot ceļu satiksmes uzraudzībai un sabiedriskās kārtības nodrošināšanai, informē VP Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un VP aicina autovadītājus pie stūres nesēsties reibumā un pārliecināties par automobiļa tehnisko stāvokli.

Tāpat atbildīgie dienesti iesaka iegādāties ziemas braukšanai nepieciešamo inventāru - atstarojošu vesti, trosi auto vilkšanai un sniega lāpstu spēkrata izrakšanai no kupenas.

Savukārt gājējiem un velosipēdistiem jāsagādā sev atstarotājs vai atstarojošā veste un gājējiem jāatceras, ka pārvietoties drīkst gar brauktuves kreiso pusi.

Ņemot vērā, ka sācies skolēnu brīvlaiks, CSDD un Valsts policija aicina skolēnus un viņu vecākus pārrunāt satiksmes drošības jautājumus.

Policija svētku dienās reidu laikā ceļu satiksmes dalībniekiem dalīs atstarotājus un atstarojošās vestes, kuras sagādājis CSDD kopā ar uzņēmumu "Statoil Fuel & Retail Latvia".

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)