Šogad svētku salūtam visā Latvijā varētu tikt iztērēti 600 000 līdz 800 000 latu

Šogad svētku salūtam visā Latvijā varētu tikt iztērēti 600 000 līdz 800 000 latu, ekspresintervijā biznesa portālam "Nozare.lv" teica pirotehnikas izstrādājumu tirgotāja SIA "Aldi" līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Aldis Zārbergs.

Viņš norādīja, ka tāda ir summa, kas parasti tiekot tērēta gada nogalē svētku uguņošanas vajadzībām. Turklāt, ņemot vērā, ka šogad, salīdzinot ar gada nogali pērn, pirotehnikas izstrādājumiem cenas nav mainījušās, arī šogad šī summa varētu būt šajās izmaksu robežās.

Zārbergs atzīmēja, ka arī šogad varētu iezīmēties tendence, ka pircēji, līdzīgi kā pirms gada, Ziemassvētku un Jaunā gada uguņošanai varētu atvēlēt naudas līdzekļus, sākot ar, piemēram, desmit latiem un beidzot pat ar tūkstoti un, iespējams, vēl vairāk.

Raksturojot pircēju aktivitāti pirmssvētku periodā, uzņēmējs teica, ka šajā gada laikā, salīdzinot ar tādu pat laiku pērn, pircēju aktivitātes pieaugums varētu būt 10-15% robežās. "To var skaidrot ar šogad izteikti ziemīgiem laikapstākļiem, kas, piemēram, pagājušajā gadā tādi nebija. Var just, ka pircēji kaut kādā mērā arī plāno svētkos kādā brīdī iziet ārpus telpām, lai sniegā laistu raķetes."

Taču kopumā viņš atzīmēja, ka aktīvā pirotehnikas izstrādājumu iepirkšana vēl nav sākusies. "Kā ierasts, lielākā pircēju daļa pirotehnikas iegādi atstāj uz pēdējo brīdi."

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Aldi" pērn trīskāršojusies peļņa - no 8155 latiem 2010.gadā līdz 24 503 latiem 2011.gadā. Pērn par 30,8% pieaudzis uzņēmuma apgrozījums - no 164 973 latiem 2010.gadā līdz 215 810 latiem 2011.gadā.

SIA "Aldi" dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 40 000 latu. "Aldi" īpašnieki ir Arvis Zārbergs - 50% un Aldis Zārbergs - 50%.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)