Sprūdžs: Velga Vītola ar bučām lāčiem raidījusi sabiedrībai nepareizu signālu

Līgatnes "lāču mamma" Velga Vītola ar bučām lāčiem un ar dzīvniekiem organizētajiem Ziemassvētkiem raidījusi sabiedrībai nepareizu signālu par cilvēku attiecībām ar zvēriem, šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" izteicās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP).

Ministrs aicināja sabiedrību paskatīties uz notiekošo Līgatnes dabas takās (LDT) no cita skatu punkta. Skatoties uz bučām lāčiem un uz dzīvniekiem organizētajiem Ziemassvētkiem, cilvēki aizmirstot un nedomājot par kārtējiem gadījumiem, kad suns sakož bērnu. Pēc ministra domām, Vītola sabiedrībai raidījusi nepareizus signālus par cilvēku attiecībām ar zvēriem.

Sprūdžs uzsvēra, ka LDT komandas veidošana ir Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) kompetencē. Vienlaikus ministrs ir pārliecināts, ka Vītola turpinās strādāt ar LDT saistītām lietām.

LETA jau ziņoja, ka DAP, kas 15.decembrī pārņēma LDT apsaimniekošanu, dabas takās veido jaunu, profesionālu darbinieku komandu, tādēļ iepriekš dabas takās strādājušie zvērkopji, tostarp ilggadējā zvērkope Vītola, nav atkārtoti pieņemti darbā.

No darba LDT atbrīvotā zvērkope Vītola, ar kuru oficiāli darba attiecības slimības lapas dēļ vēl nav pārtrauktas, savā profilā portālā "draugiem.lv" paudusi nožēlu, ka pēc 32 gadu darba LDT viņa atzīta par nevajadzīgu Līgatnes dzīvniekiem un viņai liegts par tiem turpmāk rūpēties. "Man ir paziņots, ka arī man darba vairs pie dzīvniekiem nebūs, - te nāks citi cilvēki ar savādāku domāšanu un mana pieredze vairs nav vajadzīga," pārdomās dalās Vītola.

Vienlaikus darba piedāvājumu Vītolai jau izteicis Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs", kurš aicina zvērkopi rūpēties par Rīgas lāčiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais