Sniegs un apledojuma veidošanās daudzviet apgrūtina braukšanu

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem daudzviet ir apgrūtināti. Brauktuves vietām ir sniegotas un apledo, aģentūru LETA informēja "Latvijas Valsts ceļu" Satiksmes informācijas centrā.

Rīgas apkārtnē, Ventspils, Liepājas, Jelgavas, Bauskas un Ainažu virzienos braukšanas apstākļi apgrūtināti visā autoceļa posma garumā. Vietām snieg, brauktuves ir sniegotas un vietām apledo. Autoceļi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem.

Daugavpils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga-Nīcgale un posmā Jēkabpils-Varakļāni. Autoceļi vietām sniegoti un apledo. Brauktuves tiek tīrītas un kaisītas.

Valmieras virzienā apgrūtināta braukšana visā garumā, izņemot ceļa posmu Strenči-Valka. Turpinās snigšana, autoceļi ir sniegoti, bet brauktuves tiek tīrītas un kaisītas.

Siguldas virzienā snieg un ir apgrūtināta braukšana ceļa posmā Rīga-Raunas pagrieziens. Snieg, autoceļš ir sniegots un vietām apledo. Brauktuves ir notīrītas un nokaisītas.

Reģionālajos autoceļos apgrūtināta braukšana ir Kurzemē, Zemgalē un Rīgas, Aizkraukles, Cēsu, Jēkabpils, Limbažu, Ogres un Valmieras apkārtnē. Snieg, autoceļi ir sniegoti, vietām vērojami sniega sanesumi. Brauktuves tiek tīrītas un kaisītas ar pretapledojuma materiāliem.

Arī vietējos ceļos visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi. Brauktuves sniegotas, vietām vērojami sniega sanesumi. Notiek ceļu attīrīšana no sniega un bīstamo posmu pretslīdes apstrāde.

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus izvēlēties ceļa stāvoklim un savām auto vadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Svarīgākais