Ceļu uzturēšanai sniega apstākļos novirzīs līdzekļus neparedzētiem gadījumiem

Finansējumu, kas šogad palicis pāri budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", plānots novirzīt ceļu uzturēšanai sniega apstākļos.

"Latvijas Valsts ceļu" valdes priekšsēdētājs Ivars Pāže šodien valdībā skaidroja, ka līdz šim ceļu uzturēšanai ziemā jau ir iztērēti aptuveni 3,3 miljoni latu, bet, ņemot vērā intensīvo snigšanu, ir nepieciešams vēl papildu finansējums, jo situācija ir kritiska.

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) rosināja ceļu uzturēšanai ziemā novirzīt visu atlikušo summu, kas šogad vēl ir palikusi programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", un atgādināja iepriekšējo ziemu, kad bija nepieciešams papildu finansējums, jo "par lielu pārsteigumu, ziemā sniga sniegs".

Viņš vaicāja Finanšu ministrijai, vai ir zināms, kāda summa var tikt atvēlēta, uz to viņam atbildēja, ka ministrija līdz sēdes beigām aprēķinās, cik šodien valdība ir atbalstījusi finansējuma piešķiršanu no šīs programmas, un tad varēs pateikt.

Savukārt Satiksmes ministrija bija aprēķinājusi, ka līdz šim šajā programmā bija pieejami aptuveni 2,3 miljoni latu, taču jauni aprēķini ir jāveic, jo valdība neatbalstīja 938 000 latu piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem zaudējumu segšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem.

Premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke žurnālistiem pēc sēdes teica, ka kopējā summa ir 3,4 miljoni latu. Līdzīgu apmēru aģentūrai LETA pirms tam minēja Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietniece Baiba Bāne, taču piebilda, ka līdz rītam summa tiks precizēta.

Dombrovskis, preses konferencē pēc valdības sēdes vaicāts, vai sniegs ziemā tiešām uzskatāms par neparedzētu gadījumu, norādīja, ka pēdējos gados budžeta līdzekļu apjoms ir bijis samērā ierobežots, līdz ar to budžets plānots bez lielām rezervēm. Redzams, ka pašreizējā situācija, iespējams, ir līdzīga 2010.gada ziemai, kad sniega daudzums ievērojami pārsniedza vidējo, teica premjers un piebilda, ka tādā gadījumā rodas nepieciešamība pēc papildus finanšu līdzekļiem.

"Tagad jau redzams un prognozes liecina, ka ziema ir un būs diezgan sniegaina, līdz ar to jau šogad piešķīrām papildus līdzekļus, lai nebūtu tas jādara nākamā gada sākumā," teica Dombrovskis.

Svarīgākais