Aptauja: Latvijas iedzīvotāji ziemas brīvdienās baudīs kultūru, dosies uz ārzemēm vai laukiem

Populārākās nodarbes ziemas brīvdienās Latvijas iedzīvotājiem ir kultūras pasākumu apmeklēšana, došanās uz ārzemēm un atpūta laukos, liecina "Swedbank P&C Insurance" veiktā aptauja.

Gandrīz piektdaļa jeb 19% iedzīvotāju ziemas brīvdienās apmeklēs kultūras pasākumus, bet 17% brīvdienas plāno pavadīt ārpus Latvijas. Vēl populāras izvēles - katrai pa 15% respondentu - ir atpūta no pilsētas kņadas lauku mājās un aktīvās atpūtas piedāvājumu izmantošana tepat Latvijā.

No tiem respondentiem, kuri plāno brīvdienās doties ārpus Latvijas, puse apciemos draugus vai radiniekus, 24% baudīs kaimiņvalstu tūrisma piedāvājumu,12% dosies baudīt sauli uz kādu no siltajām zemēm, savukārt pa 6% dosies uz kādu slēpošanas kūrortu, bērniem piemērotā ceļojumā vai ārvalstīs apmeklēs pasaules mēroga mākslinieka koncertu vai izstādi.

Aptaujas dati rāda, ka 38% iedzīvotāju plānu ziemas brīvdienām vēl nav, kamēr 23% par aktivitātēm izlems spontāni, izvēloties "pēdējā brīža piedāvājumus". Savukārt 15% aptaujāto norādīja, ka ziemas brīvdienās būs jāstrādā.

Aktīvās atpūtas iespējām tepat Latvijā biežāk nekā vidēji plāno ļauties vīrieši (19%), jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem (33%) un iedzīvotāji vecumā no 20 līdz 29 gadiem (20%). Savukārt sievietes (21%) biežāk nekā vīrieši ziemas brīvdienās plāno apmeklēt dažādus kultūras pasākumus tepat Latvijā.

Svarīgākais