Noskaidroti atkritumu šķirošanas akcijas pirmie uzvarētāji

Pirmajā "Latvijas Zaļā punkta" rīkotajā atkritumu šķirošanas kampaņas "Šķiro pa tīro Rīgā" izlozē kopumā piedalījušies 65 dalībnieki no Rīgas un Rīgas apkaimes, informēja "Eko Media" vecākā projektu vadītāja Zane Onkele.

Pirmajā kampaņas "Šķiro pa tīro Rīgā" izlozē noskaidroti laimētāji trīs dažādās akcijās - "Šķiro stiklu un laimē", "Šķiro plastmasu un laimē" un "Nekrāj krāmus". Akcijā "Šķiro stiklu un laimē" uzvarējusi Baiba Ļipņicka, akcijā "Šķiro plastmasu un laimē" uzvarējis Arnis Rudzītis, bet akcijā "Nekrāj krāmus" uzvarējis Uldis Birks. Visi izložu uzvarētāji saņems dāvanu kartes no veikalu tīkla "Rimi" 30 latu vērtībā.

Lai piedalītos "Latvijas Zaļā punkta" rīkotajās izlozēs, uz jauno atkritumu šķirošanas laukumu Rīgā, Ganību dambī 27, jānogādā plastmasas pudeles, stikla tara vai kāda nolietota elektroprece. Katrs, kurš laukumā nogādās šāda veida sašķirotus atkritumus, saņems anketu, kas jāaizpilda un jāiemet izlozes kastē. Izlozes notiks vienu reizi mēnesī līdz pat nākamā gada februāra vidum.

Atkritumu šķirošanas laukums Ganību dambī 27 ir atvērts septiņas dienas nedēļā no plkst.9 līdz 19, tajā bez maksas no iedzīvotājiem tiek pieņemtas plastmasas pudeles, plastmasa, papīrs, stikls, elektropreces, baterijas, akumulatori un dienasgaismas spuldzes.

Svarīgākais