Vēja izraisītie elektroenerģijas piegādes avārijas atslēgumi pārsvarā ir Vidzemē

Stiprā vēja dēļ šodien reģistrēti vairāki elektroenerģijas piegādes avārijas atslēgumi, pārsvarā Ziemeļvidzemē un Vidzemes centrālajos rajonos, aģentūrai LETA sacīja AS "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere.

AS "Sadales tīkls" informācija liecina, ka plkst.13.03 reģistrēti 178 avārijas atslēgumi, pārsvarā uz ziemeļiem no Valmieras un Limbažiem, reģionā ap Ērgļiem un Madonu un pie Preiļiem.

Bidere sacīja, ka klientu skaits, kuriem ir elektrības piegādes pārtraukumi, patlaban nav zināms, taču tas neesot sevišķi liels.

"Vēja dēļ tiek lauzti apsnigušie koki un zari, kas bojā elektolīnijas. Tomēr stiprais vējš sniegu no kokiem arī nopurina un tas mazina iespējamību vējam lauzt zarus turpmākajās dienās," piebilda Bidere.

Jau ziņots, ka šodien un rīt tika prognozēts putenis un stiprs vējš.

Kā norāda Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, laika apstākļi brīvdienās Latvijā būs vējaini, pakāpeniski, sākot no jūras piekrastes, Latviju šķērsos arī sniega mākoņi. Svētdien putinās visā Latvijā un kad no sniega segas biezums valsts rietumu un centrālajos rajonos palielināsies par 6-10 cm. Uz ceļiem var veidoties arī sniega sanesumi.

Latvijā

No nākamā gada valsts pensijas indeksējamo robežu varētu palielināt līdz 100% no iepriekšējā gada vidējās apdrošināšanas iemaksu algas, paredz valdībā atbalstītais likumprojekts, par kuru kopā ar nākamā gada budžeta pakotni vēl būs jālemj Saeimai.