Aizvadītajā diennaktī daudzi cilvēki guvuši traumas un cietuši no ķermeņa atdzišanas

Aizvadītajā diennaktī daudzi cilvēki guvuši ziemai raksturīgās traumas uz slidenajām ielām, kā arī alkohola reibumā cietuši no ķermeņa atdzišanas, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Rīgā, paslīdot uz slidenām ietvēm, traumas guvušas trīs sievietes. 33 gadus veca sieviete lauzusi roku, 76 gadus veca sieviete lauzusi plaukstas pamatni, bet 43 gadus veca sieviete lauzusi kāju.

Ziemai raksturīgās traumas gūtas arī citos reģionos. Kurzemē, paslīdot uz slidenas ietves, roku lauzusi 41 gadu veca sieviete, bet Vidzemē 79 gadus veca sieviete lauzusi kāju.

Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem bijuši izsaukumi uz 11 gadījumiem, kad cilvēkiem konstatē ķermeņa atdzišana un pārsvarā tie ir bijuši vīrieši alkohola reibumā, informēja Bukša.

Rīgā ir bijuši septiņi ķermeņa atdzišanas gadījumi un pārsvarā tie ir bijuši vīrieši vecumā no 37 līdz 60 gadiem. Arī 53 gadus veca sieviete alkohola reibumā cietusi no ķermeņa atdzišanas un apsaldējusi roku pirkstus.

Latgalē mediķiem ir reģistrēti divi ķermeņa atdzišanas gadījumi - 52 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā cietis no ķermeņa atdzišanas un apsaldējis pēdas, tāpat arī 18 gadus vecs jaunietis reibumā ilgstoši atradies uz ielas un cietis no ķermeņa atdzišanas.

Zemgalē no ķermeņa atdzišanas cietis 56 gadus vecs vīrietis, kurš reibumā gulējis uz ielas, bet Vidzemē no ķermeņa atdzišanas cietis 45 gadus vecs vīrietis, kurš reibumā gulējis sniegā.

Aizvadītajā diennaktī cilvēki ir guvuši arī traumas, kuras nav saistītas ar ziemas laikapstākļiem. Jūrmalā 42 gadus vecs vīrietis, kāpjot laukā no sava auto, nav pamanījis atvērtu kanalizācijas lūku, pakritis un lauzis apakšstilbu.

Rīgā 41 gadus vecs vīrietis cietis darbavietā - krītot no septiņu metru augstuma, guvis politraumu, tostarp mugurkaula un iegurņa kaula lūzumus.

Savukārt Kurzemē 31 gadu veca sieviete ievietota slimnīcā ar acu ķīmisko apdegumu, jo sadzīves strīda laikā kāds no strīda dalībniekiem iepūtis sievietei sejā gāzi no gāzes baloniņa.

Kopumā pagājušajā diennaktī mediķi devušies uz 1167 izsaukumiem, tostarp snieguši palīdzību 162 cilvēkiem, kuri guvuši dažādas traumas.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais