Pagājušajā diennaktī policija par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu pieķērusi 129 autovadītājus

Pagājušajā diennaktī ceļu policija par ātruma pārsniegšanu noformējusi 129 protokolus, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Vairāk nekā puse jeb 71 autovadītājs par ātruma pārsniegšanu sodīts Rīgas reģionā. Zemgales reģionā braucam pārāk ātri pieķerti 24 šoferi, Vidzemes reģionā - 22, bet Latgalē - 12. Kurzemē par ātruma pārsniegšanu nav noformēts neviens protokols.

Savukārt par braukšanu reibumā sodīti seši cilvēki, pieci no tiem bijuši autovadītāji, bet viens bijis velosipēda vai motorolera vadītājs.

Kā ziņots, šodien ir pēdējā diena, kad uz Latvijas ceļiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumus fiksē privātā komersanta "V-Traffic" (iepriekš "Vitronic Baltica un partneri") fotoradari.

Kā iepriekš norādīja Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns, arī pašas policijas rīcībā ir arsenāls ātruma kontrolēšanai - vairāk nekā 300 ātruma mērierīču un četri pirms vairākiem gadiem policijas iegādātie pārvietojamie fotoradari. Tāpat nākamgad plānots aprīkot jaunās automašīnas ar ātruma mērierīcēm.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.