Šodien izglābti vēl divi ledū ielūzuši bļitkotāji

© F64 Photo Agency

Šodien Latgalē izglābti vēl divi pārgalvīgi bļitkotāji, kuri bija ielūzuši plānajā ledū, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele.

Plkst.10.19 VUGD saņēma izsaukumu uz Mazo Stropu ezeru Daugavpilī. Tur kāds vīrietis ledū bija ielūzis aptuveni desmit metru attālumā no krasta. Glābēji slīkstošajam padeva virvi, izvilka viņu krastā un nodeva mediķiem.

Kā atzina Daugavpils glābēji, ledus šajā vietā ir ārkārtīgi plāns, ko apstiprina fakts, ka arī paši VUGD darbinieki tajā ielūza, cenšoties nokļūt līdz slīkstošajam cilvēkam.

Savukārt plkst.10:45 glābēji steidzās palīdzēt Ludzas ezera ledū ielūzušam cilvēkam. Sākotnēji VUGD darbiniekiem bija grūtības atrast apmēram 40 gadus veco slīkstošo vīrieti, jo viņš pa ledu bija aizgājis apmēram 600 metrus no krasta.

Nokļuvuši līdz cietušajam, glābēji ar glābšanas dēli un virvi izcēla viņu no ūdens, nogādāja krastā un atdeva mediķiem. Glābējiem bija piezvanījis šī vīrieša draugs, kurš ar viņu kopā makšķerēja. Lai arī Ludzas ezeru jau gandrīz pilnībā klāj ledus, vietām tas vēl ir ļoti plāns un neiztur cilvēka svaru, skaidroja Šembele.

Saskaņā ar VUGD apkopoto statistiku, šosezon ledū ielūzuši jau trīs bļitkotāji. Pirmais šāds gadījums tika reģistrēts vakar, kad teju 80 gadus vecs zemledus makšķernieks bija devies uz plānā ledus Driksas upē Jelgavā.

VUGD brīdina, ka ledus, kas dažviet jau veidojas Latvijas ūdenstilpēs, pagaidām ir ļoti plāns, tāpēc kāpšana uz tā ir dzīvībai bīstama.

Glābēji aicina iedzīvotājus, īpaši zemledus makšķerēšanas entuziastus, būt prātīgiem un nemēģināt kāpt uz ledus, kamēr tas vēl nav kļuvis pietiekami biezs, kā arī atturēt no šīs ieceres citus pārgalvjus.

Svarīgākais