Iedzīvotāji turpina gūt ziemai raksturīgas traumas

Arī aizvadītājā diennaktī vairāki cilvēki guvuši ziemai raksturīgas traumas, proti, krituši uz slidenām ielām, guvuši apsaldējumus un saskārušies ar ķermeņa atdzišanu, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Ielu traumas vakar kopumā guvuši seši cilvēki - Zemgalē, Vidzemē un Rīgā. Trīs gadījumos gūtas kāju traumas, divos gadījumos roku traumas, bet viens cilvēks guvis smadzeņu satricinājumu.

Tikmēr ar plaukstu un pēdu virspusējiem apsaldējumiem vakar slimnīcā nonācis 65 gadus vecs vīrietis. Jau ziņojām, ka vakar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki Jelgavā steidzās palīgā šosezon pirmajam ledū ielūzušajam bļitkotājam. Vītola informēja, ka šis makšķernieks slimnīcā nogādāts ar vispārēju ķermeņa atdzišanu.

Vēl pagājušajā diennaktī mediķu palīdzība bijusi nepieciešama 61 gadus vecam vīrietim, kurš, paslīdot pirtī, sev uz rokas izlējis verdošu ūdeni.

Savukārt Latgalē ātrā palīdzība izsaukta pie trīs gadus vecas meitenes. Pēc Vītolas stāstītā, meitenītes māte pamanījusi, ka bērns kļūst miegains, konstatējusi, ka meitene ieēdusi medikamentus un izsaukusi mediķus.

Kopumā NMPD brigādes devušās uz 1254 izsaukumiem, 176 gadījumi bijuši saistīti ar dažādām traumām.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais