Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Policija veselu gadu neatdod datoru Ušakova "atmaskotājam"

© Scanpix

Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) un Krievijas vēstniecības līdzstrādnieka Aleksandra Hapilova elektroniskās sarakstes publicētājs, portāla “kompromat.lv” žurnālists Leonīds Jākobsons, kurš šā gada martā tika sašauts savas mājas kāpņutelpā, cīnoties par viņam piederošā datora paturēšanu iesniedzis sūdzību virsprokuroram Vilnim Ulmim.

Leonīds Jākobsons norāda: pēc Rīgas mēra Nila Ušakova sarakstes publiskošanas VP GKrPP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) 2011.gada 15.decembrī izņēma viņam piederošus datu nesējus, tai skaitā datorus, telefonus utml.

Kopš tā laika pagājis gads, tomēr policija joprojām neko nav atgriezusi no izņemtiem priekšmetiem, aizbildinoties ar nepieciešamību paturēt pie sevis tos kā lietišķus pieradījumus lietā, kurā žurnālists joprojām ir aizdomās turamais par Ušakova sarakstes ļaunprātīgu izpaušanu.

Žurnālists cerēja uz datu nesēju atgriešanu, jo pagājis jau ilgs laiks, gandrīz gads, tomēr veltīgi. Diemžēl arī vēršanās ar sūdzību uzraugošā iestādē nav devusi rezultātus. Kā apgalvo savā oficiālajā vēstulē Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurore V. Ozoliņa, atsaucoties uz Kriminālprocesa 134. un 135.pantiem, viss esot likumīgi: ENAP izmeklētājs Nauris Liepiņš neatgriež datorus un citus datu nesējus "saskaņā ar likumu".